Manşetler

Samsung Galaxy Note 5 tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-note-5-renkler-130815

Samsung yeni akıllı telefonu Galaxy Note 5’in tanıtımını New York şehrinde düzenlediği bir etkinlikte gerçekleştiriyor. Samsung Galaxy Note 5, daha önceki sızıntılardan farklı bir nitelik taşımıyor, yani hem tasarım hem de teknik özellikleri bakımından karşımızda herhangi bir sürpriz yok.

Galaxy-Note5_right-with-spen_Gold-PlatinumGalaxy-Note5_front_Black-SapphireGalaxy-Note5_back-with-spen_Silver-Titanium
Samsung’un bu yılın başlarında tanıttığı Galaxy S6’nın ve geçen yılın Note amiral gemisi Note 4’ün karışımı olan yeni Samsung Galaxy Note 5, Samsung’un şimdiye kadarki en iyi Note cihazı olarak nitelendirilebilir.

Samsung, akıllı telefon pazarında hem Apple hem de yıldızı giderek parlayan Çinli üreticilerle yarışmak zorunda. Bu durum Güney Koreli şirketin her şeyi baştan tasarlamasına neden olmuş, sonuç olarak ortaya yepyeni ve çekici tasarıma sahip Galaxy S6 ve S6 edge akıllı telefonları çıkmıştı. Bu telefonlar hızlı işlemci, mükemmel ekranlar, etkileyici kameralar gibi üstün özelliklere sahipti. Bütün bunlar Galaxy Note 5’te de bulunuyor.

Note 5 de Galaxy S6’nın tasarımını ve materyallerini kullanıyor, önde ve arkada sağlam cam paneller, bunların arasında da sağlam bir metal çerçeve var. Bu yenilikçi yaklaşım eski Note telefonlarını sevenlerin pek fazla hoşuna gitmeyecektir, çünkü bu tasarım ve yapı uğruna çıkarılabilir pil ve microSD kart desteğine elveda demek gerekiyor. Ayrıca suya dayanıklılık gibi bir özellik de mevcut değil. Aslında bu özellik zaten hiçbir Samsung Galaxy Note telefonunda yoktu.Galaxy-Note5_back_Black-SapphireGalaxy-Note5_right-side_White-Pearl

Teknik özelliklere baktığımızda Note 5’in de S6 ile aynı şekilde sekiz çekirdekli Exynos işlemci barındırdığını görüyoruz. Ancak bu sefer 3 yerine 4 GB RAM var. Note 5’in de 32 GB ve 64 GB’lık kapasiteye sahip versiyonları var, ancak Samsung 128 GB’lık kapasite seçeneğini sunmuyor. 3000 mAh kapasiteli pil geçen yılın Note 4’ünde bulunandan daha düşük kapasiteye sahip, ancak Note 5’in hem kablosuz şarj hem de hızlı şarj özelliklerine sahip olduğunu belirtelim.

Galaxy Note 5’in arkasında da tıpkı S6’da olduğu gibi 16 megapiksel, optik görüntü sabitlemeli kamera var. 5.7 inç Super AMOLED ekranı da 2560 x 1440 Quad HD çözünürlüğe sahip. Ekran boyutu Note 3 ve Note 4’tekiyle aynı, bu da Samsung’un Note akıllı telefonları için 5.7 inç’i standart hâline getirdiğini gösteriyor.

Ekran boyutu aynı kalsa da, telefonun yüzey alanı her geçen nesille birlikte daha da küçülüyor. Samsung Galaxy Note 5, Galaxy Note 4’ten daha kısa, daha dar ve daha ince. Bu da telefonun tek elle kullanımını biraz daha kolaylaştıracaktır. Ayrıca kavisli arka yüzey de ergonomiye katkıda bulunacaktır. Ne var ki, Samsung Galaxy Note 5’in her şeye rağmen büyük bir telefon olduğunu söylememiz gerekiyor.

Tabii ki, S Pen de Samsung Galaxy Note 5’in olmazsa olmazı. Telefonun sağ alt köşesinde yer alan yuvada gizlenen yeni S Pen eskilerine göre daha uzun ve kullanması daha rahat olacak. Samsung basınç hassasiyetini artırdığını, eski modellere göre yazı yazma performansının iyileştirildiğini söylüyor. Birçok kullanışlı yeni işlev mevcut, örneğin ekran açık değilken bile kalemi yuvasından çıkarmak ve ekranı açmak için uğraşmadan hızlı şekilde not almak bunlar arasında bulunuyor.

Android 5.1 Lollipop ile yüklü olarak gelecek Samsung Galaxy Note 5’te Samsung’un TouchWiz kullanıcı arayüzü ve çeşitli özelleştirmeler de mevcut. Ayrıca yeni işlevler arasında Kamera uygulamasıyla doğrudan YouTube’a canlı yayın yapmak, PC ile bağlantıyı ve PC’den telefonu yönetimi kolaylaştıran bir uygulama da bulunuyor.

Samsung bu yıl biraz daha erken davranarak Note 5’i Apple iPhone’ları tanıtmadan önce duyurdu. Telefonu yurt dışında bugün itibarıyla sipariş etmek mümkün olacak, 21 Ağustos tarihinden itibaren mağazalarda da bulma fırsatı bulunacak. Türkiye’de de Galaxy Note 5’in bu ay bitmeden satışa sunulması bekleniyor. Fiyatın da daha önceki Note cihazlarıyla hemen hemen aynı seviyede olmasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER