Teknoloji

Samsung Galaxy Note 3 iki ayda 10 milyon satış rakamına ulaştı

Samsung, geçtiğimiz eylül ayı sonunda tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de piyasaya sunulan Samsung Galaxy Note 3’ün 10 milyon satış rakamına ulaştığını açıkladı. Bu satış rakamları Galaxy Note 3’ün Samsung’un en hızlı satan büyük ekranlı akıllı telefonu olduğunu gösteriyor.

samsung-galaxy-note-3-inceleme-00056

Samsung 10 milyon birim satış rakamına piyasaya çıkıştan yaklaşık 60 gün sonra erişmiş oldu. Galaxy Note II’nin 10 milyon rakamına erişmesi dört ay, birinci nesil Galaxy Note’un ise dokuz ay almıştı.

Galaxy Note 3 selefi Galaxy Note II’ye göre önemli geliştirmeler içeriyor. Ekran boyutu 5.5 inç’ten 5.7 inç’e çıkarılan akıllı telefonun Türkiye’de satılan versiyonunda sekiz çekirdekli Exynos 5 Octa işlemci bulunuyor. 13 megapiksel kamera, Snapdragon 800 işlemcili versiyonlarda 4K Ultra HD video kayıt imkanı sunuyor. 3 GB RAM ile akıllı telefonlarda bellek miktarı konusunda çıtayı biraz daha yükselten bu telefon tasarımı yenilenmiş S Pen kalem ve yenilenmiş kalem uygulamaları barındırıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy Note 3 İncelemesi

Samsung Galaxy Note 3 şu anda 58 ülkede satılıyor. Bu arada Samsung Galaxy S4’ün 10 milyon barajını aşması 50 gün almıştı.

İlgili >> Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER