Manşetler

Samsung Galaxy Note 10.1 Ön İnceleme – Galeri & Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-note-10-1-00006

MWC 2012’de Samsung Galaxy S III’ü tanıtmayacağını açıklayan Samsung en azından bu etkinlikte bir tablet tanıtacağının sözünü vermişti. Mobil Dünya Kongresi’nin düzenlendiği Barselona Fira’nın çeşitli alanlarına yerleştirilmiş reklam panolarıyla ziyaretçileri selamlayan Samsung Galaxy Note 10.1, Güney Koreli şirketin bu fuardaki yıldızı konumunda. Biz de Samsung’un standına uğradık ve Galaxy Note 10.1’i ön incelemeden geçirdik.

Samsung Galaxy Note 10.1, adından da anlaşılacağı üzere 10.1 inç ekrana sahip. Kapasitif dokunmatik TFT ekran 1280 x 800 piksel çözünürlüğe sahip. Ekranın her iki kısa kenarının yanına birer hoparlör iliştirilmiş. Samsung bu açıdan Almanya’da piyasaya sürdüğü Galaxy Tab 10.1N‘in tasarımından esinlenmişe benziyor. Samsung Galaxy Note 10.1, Galaxy Tab 10.1’e göre biraz daha çekici, lüks bir görünüme sahip olmuş. Bunda cihazın arkasının da kenarları gibi metalle kaplı olmasının etkisi yok değil. Çekici görünmesine karşın Galaxy Note 10.1, 8.9 mm’lik kalınlığıyla kendisinden yaşça büyük kardeşinden biraz daha kalın geliyor. Bunun dışında diğer boyutlar eşdeğer.

Samsung Galaxy Note 10.1’in arkasında 3 megapiksel kamera ve LED flaş yer alıyor. Öndeyse 2 megapiksellik ikinci bir kameraya yer verilmiş. Bu öndeki kamera sadece Skype gibi internet üzerinden görüntülü görüşme uygulamalarında değil, 3G şebekesi üzerinden video görüşmeleri için de kullanılabiliyor. Çünkü Galaxy Note 10.1’de telefon özelliği de yer alıyor. Bu telefon özelliği daha çok konferans görüşmeleri veya görüntülü görüşmeler için eklenmiş olmalı. Arka ve öndeki kameralar ile video ve fotoğraf çekimi için Samsung’un daha önceden alıştığımız standart kamera uygulaması yine yüklü geliyor.

Samsung Galaxy Note 10.1’de Android 4.0 Ice Cream Sandwich geliyor. Tablet tarafında ICS’in Honeycomb’a göre görünüş açısından çok fark sunduğu söylenemez. Yine de uygulama ve bileşen ekranlarındaki farklılık dikkat çekici. Bu arada Samsung’un TouchWiz arayüzü de cihazda yüklü geliyor. TouchWiz’in tablet arayüzüne özel ufak programlar Galaxy Note 10.1’de de sahne alıyor.

Samsung Galaxy Note ile birlikte gelen S-Pen tabletin büyüklüğüne uyum sağlayacak şekilde geliyor. Yani, 5.3 inç’lik Galaxy Note’unkine göre karşımızda daha büyük ve tükenmez kaleme benzeyen bir kalem var. S-Memo ve S-Note gibi iki farklı not uygulaması var. Bunlardan S-Memo biraz daha geniş kapsamlı, geçmişe dair çeşitli notları düzenli; ses, fotoğraf ve video ile tutmak isteyenlere hitap ediyor. Bu arada Adobe’nin Photoshop Touch ve Ideas uygulamaları da tablette yüklü geliyor. Bu durum Samsung Galaxy Note 10.1’in yaratacılık alanındaki meziyetlerini daha da zenginleştiriyor.

Samsung Galaxy Note 10.1’de 1.4 GHz’lik çift çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, 16 / 32 / 64 GB dahili bellek ve 32 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası yer alıyor. Çift çekirdekli işlemci ve RAM’in cihazın yeteri kadar hızlı çalışmasına yetecek ortamı sunuyor. Ayrıca S-Pen’in ekranla uyumu, yazılanların hızlı bir şekilde ekranda görünmesi iyi seviyede, yani kağıda yazma deneyimi iyi şekilde sağlanıyor.

Samsung Galaxy Note 10.1’in beyaz ve siyah renkli iki farklı versiyonu bulunuyor. Aşağıdaki galeride her iki versiyonun da fotoğraflarını bulabilirsiniz. Ön inceleme videosu da kısa bir süre sonra yüklenmiş olacak aşağıya eklendi.

Video: Samsung Galaxy Note 10.1 Ön İnceleme

Galeri: Samsung Galaxy Note 10.1 Ön İnceleme
[nggallery id=847]

İLGİLİ HABERLER