Teknoloji

Samsung Galaxy Note 10.1 ile yeni iPad’i karşılaştırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni iPad tanıtılmasının ardından teknoloji dünyasının en çok konuşulan konusu haline gelmiş durumda. iPad’le ilgili dolaşan haberlerin yanı sıra, bir çok şirket sahip olduğu ürünler ile yeni iPad’i karşılaştırmaya başlamış durumda. Bu şirketlerden biri de bir çok segmentte Apple’ın en büyük rakibi olan Samsung. Tablet pazarında bir çok ürün sahibi olan Samsung’un iPad’in karşısına koyduğu ürünü ise Galaxy Tab 10.1’in bir üst versiyonu olan Galaxy Note 10.1. Samsung, Galaxy Note 10.1 ile yeni iPad’i fazla zaman kaybetmeden karşılaştırdı.

Bu karşılaştırmada öne çıkarılan noktaların özellikle Galaxy Note 10.1’in üstün olduğu alanlarda olduğunun altını çizmek gerek. Aynı anda iki farklı uygulamada gezinebilme ve iki farklı uygulamayı kullanabilme özellikleri Samsung’un dikkat çektiği ilk noktalar. Bu özelliklerden faydalanmanın sadece Samsung’un geliştirdiği uygulamaların kullanımı esnasında geçerli olduğunu belirtelim. Dikkat çekilen bir nokta ise Galaxy Note’un yazmaya ve çizim yapmaya uygun hassasiyete sahip olması. Galaxy Note’un öne çıkarılan diğer özellikleri arasında kağıda yazar gibi yazı yazabilme, bir uygulamada okuma yaparken diğer uygulamada not alabilme, yan yana iki uygulama arasında kopyala-yapıştır yapabilme, fare bağlayabilme,hafızayı arttırabilme gibi özellikler yer alıyor.

Samsung’un Galaxy Note 10.1’in daha üstün noktalarından biri olduğunu belirttiği özellikler arasında tek tartışmalı olanı ise fotoğraf düzenleme hassasiyeti. Zira fotoğraf düzenlemesi söz konusu olunca uygulama daha önemli bir hale geliyor. Ancak, Galaxy Note 10.1’in S-Pen ile bu alanda elini güçlendirdiğini söylemek yanlış olmaz. Samsung bu karşılaştırmayı yaparken iPad’in daha üstün olduğu ekran çözünürlüğü, kamera, işlemci gibi noktalara ise değinmemiş. Bu karşılaştırmanın tüketicileri nasıl etkileyeceği bilinmez ancak Apple’ın müşteri çekme ve tablet satışı konusunda başarılı olduğu da bir gerçek. Şu anda ön satışı yapılan yeni iPad’in satış rakamları bu karşılaştırmanın etkisi hakkında bize bilgi verecek.

İlgili – Slashgear

İLGİLİ HABERLER