Teknoloji

Samsung Galaxy Nexus’un kamerasından fotoğraflar Google+’da paylaşılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Hatırlayacak olursanız, Nexus S tanıtılmadan önce bu cihaz bazı Google çalışanlarına dağıtılmış ve bazı çalışanların bu cihazla çektiği fotoğraflar Flickr’da karşımıza çıkmıştı. Flickr’da fotoğrafın hangi cihazla çekildiği EXIF verisinden anlaşılıyor, işte bu sayede Nexus S’in varlığı kanıtlanmıştı. Bu yıl da benzer bir durumla karşı karşıyayız, ancak bu sefer sosyal ortam farklı, Google’ın kendi evi Google+…

İki Google çalışanı, Roman Kirillov ve Chris Yerga, çektikleri fotoğrafları Google+ üzerinden paylaştı. Paylaşılan fotoğrafların EXIF verisi çekim yapılan cihazın Galaxy Nexus olduğunu gösteriyor. Ne yazık ki, Google+’ta varsayılan fotoğraf boyutu 3 megapiksel olduğu için Google’ın gelecek telefonunun fotoğraf kalitesini tam olarak görmek şu an için mümkün değil.

Aslında Google’ın yeni telefonunun Samsung ile birlikte düzenlenecek Unpacked etkinliğinde bugün tanıtılması bekleniyordu. Ancak Apple’ın kurucularından Steve Jobs’un ölümüne saygı amacıyla bu lansmanın ileri bir tarihe ertelendiği açıklanmıştı. Sektörün dedikodu makinesi Eldar Murtazin ise bunun sadece görünen sebep olduğunu, gecikmenin Android üzerinde yapılacak son dakika değişikliklerine zaman tanımak için verildiğini iddia ediyor. Android Ice Cream Sandwich’in lansmanının Galaxy Nexus ile birlikte yapılması bekleniyordu. Belki de Google, Apple ve diğerleri arasındaki patent savaşları bazı özelliklerin çıkarılmasını gerekli kılmıştır. Samsung ve Google yeni toplantı tarihini belirlemedi, ancak bir Verizon çalışanı etkinliğin 3 Kasımda gerçekleşeceğini iddia etti. Ne Samsung’dan ne de Google’dan bunu doğrulayacak bir hareket gelmedi.

Galaxy Nexus’un 4.65 inç’lik, 1280 x 720 çözünürlüklü Super AMOLED HD ekran ve Full HD kayıt yetenekli 8 megapiksel kamera barındırması bekleniyor. Eğer EXIF verisini doğru varsayarsak, bu cihaz Nexus Prime yerine Galaxy Nexus adıyla karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

İlgili – Google+ (Roman Kirillov)
İlgili – Google+ (Chris Yerga)

İLGİLİ HABERLER