Teknoloji

Samsung Galaxy Gear 12 uygulamayla birlikte geliyor

Bir cihazı ”akıllı” kılan en önemli unsurlardan birinin de uygulamalar olduğu pek çok kişi tarafından kabul ediliyor. Galaxy Gear adını verdiği akıllı saatini dün görücüye çıkaran Samsung da bu durumu göz önünde bulundurmuşa benziyor. Şirket Galaxy Gear ile birlikte akıllı saatin 1.6 inç, 320 x 320 piksel çözünürlüğündeki OLED ekranına uyumlu 12 uygulamayı da kullanıcılarına ulaştırmaya hazırlanıyor.

samsung-galaxy-gear-040913

Galaxy Gear sahiplerinin akıllı saatlerini kullanarak bilgiye erişmesine yardımcı olmayı hedefleyen Samsung, bunun için uygulama dünyasının popüler isimlerini yanına almayı ihmal etmemiş. Facebook ve Twitter gibi akla gelen ilk isimler bu 12 uygulama arasında yer almasa da, listede bulunan uygulamaların da oldukça sağlam olması dikkat çekiyor.

Atooma

İlk olarak Android telefonlar için yayınlanan Atooma, belirli koşullar oluştuğunda bazı aksiyonların gerçekleşmesini sağlıyor. Örneğin şarjı azken aranmak istemeyen kullanıcılar bu isteklerini Atooma’ya girdikten sonra uygulama aramaları otomatik olarak engelliyor. Bu talep kaldırılmadığı takdirde Atooma şarjın az olduğu durumlarda aramaları engellemeye devam ediyor. Kısacası Atooma eylemleri koşullu bir biçimde otomatiğe bağlıyor.

Banjo

Konuma dayalı uygulamaları sevenler arasında oldukça popüler olan Banjo, kullanıcılarına dünyanın herhangi bir yerinde o anda neler olup bittiği hakkında fikir edinme imkanı veriyor. Bunun için sosyal medyayı kullanan uygulama, kullanıcılarının kendilerini o anda farklı yerlerde hissetmesini sağlıyor.

Evernote

Listedeki en popüler uygulamalardan birisi olan Evernote, alışılagelmiş fonksiyonelliğini Galaxy Gear’a da taşıyacak gibi gözüküyor. Uygulama sayesinde kullanıcılar web küpürleri, notlar ve fotoğraflardan bilgiye ulaşabilecek, toplayabilecek ve organize edebilecek. Galaxy Gear için Evernote uygulaması görüntü toplamak için kameradan faydalanacak.

Glympse

Hem konum temelli bir sosyal uygulama hem de bir navigasyon uygulaması olan Glympse ile kullanıcılar geçici, gizli ve gerçek zamanlı konum paylaşımı yapabiliyor. Kullanıcı hareketlerini gösteren dinamik bir harita da barındıran uygulamanın Galaxy Gear versiyonu da aynı hizmeti sunacak.

eBay

eBay uygulaması, tahmin edileceği üzere, Galaxy Gear sahiplerinin saatlerini kullanarak alışveriş yapmasını mümkün kılacak.

Line

Son dönemde reklam çalışmalarıyla kullanıcı tabanını genişleten ve dünya çapında 230 ülkede kullanılan mesajlaşma servisi Line da Galaxy Gear’da yer alıyor. Line kullanıcıları bu uygulamayı kullanarak kendilerine gönderilen mesajları okuyabilecek ve silebilecek.

MyFitnessPal

Galaxy Gear uygulamaları içinde en kullanışlılardan biri olarak göze çarpan MyFitnessPal ile Galaxy Gear sahipleri günlük egzersiz ve beslenme planlarını çok daha hızlı bir şekilde takip edebilecek.

Path

Galaxy Gear için Path uygulamasıyla kullanıcılar akıllı saatin kamerasıyla çektikleri fotoğrafları sosyal ağdaki arkadaşlarıyla paylaşabilecek, aynı zamanda uygulama üzerinden akışı takip ederek arkadaşlarının neler yaptıklarından haberdar olabilecek.

Pocket

1.6 inç’lik ekran üzerinden herhangi bir web içeriğini okumak istemeyenler, Pocket’ı kullanarak söz konusu içeriği daha sonra başka bir cihazda okumak üzere saklayabilecekler. Pocket’ın yazıdan sese özelliği de Galaxy Gear uygulamasındaki yerini alacak.

samsung-galaxy-gear-pocket-050913

RunKeeper

Fitness uygulamaları akıllı saatler için biçilmiş kaftan vazifesi görüyor. MyFitnesPal ile yetinmeyen Samsung, aynı temel özellikleri barındıran RunKeeper’a da Galaxy Gear’da yer veriyor.

TripIt

Galaxy Gear için TripIt ile seyahat organizasyonu yeni bir mecrayla daha tanışıyor. Akıllı saat sahipleri bu uygulamayı kullanarak seyahatlerini organize edebilecek.

Vivino Wine Scanner

Gurmeliğe önem verenlerin seveceği bir uygulama olan Vivino Wine Scanner ile şarap şişesinin fotoğrafını çeken Galaxy Gear sahiplerinin karşısına şarabın kimlik kartı çıkarılacak. Uygulamanın veri tabanında 500 bin şaraba ait bilgiler yer alıyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER