Manşetler

Samsung Galaxy Gear satışlarının 50 bini geçemediği söyleniyor (güncellendi)

Business Korea’da yayınlanan henüz doğrulanmamış bir habere göre, Samsung’un akıllı saati Galaxy Gear’ın satış rakamları şu an için 50 bin seviyesinin altında seyrediyor. Şirketin büyük çaplı reklam kampanyalarına rağmen küresel çapta günde 800 ila 900 Galaxy Gear satabildiği söyleniyor.

samsung-galaxy-gear-040913

Söz konusu rakamların doğru olması durumunda işlerin Galaxy Gear için pek de hayal edilen istikamette gitmediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Geçtiğimiz ay dışarıya sızan bir Samsung belgesinde akıllı saatin ABD merkezli perakende zinciri Best Buy’dan yüzde 30’luk bir iade oranına sahip olduğu ortaya çıkmıştı. Söz konusu raporda Best Buy’daki Galaxy Gear satışlarının diğer kanallardan daha yüksek olduğunun da altı çizilmişti.

Samsung’un akıllı saat pazarına giriş bileti olan Galaxy Gear, Android kullanıcılarının ilgisini çekmek üzere piyasaya sürülmüştü. Akıllı saat muhteşem ekranı, konforlu tasarımı, kolay kurulumu ve bazı önemli özellikleriyle dikkat çekse de; tutarlılık sorunları, pahalı fiyatı ve uygulama eksikliği nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı.

Güncelleme: Güney Kore kaynaklı haberde dünya çapında Galaxy Gear satışlarının pek parlak olmadığı söylense de, Galaxy Gear’ın Türkiye performansının fena olmadığına dair duyumlar aldık. Memnun edici bir satış grafiği yakaladığı söylenen Galaxy Gear konusunda Samsung Türkiye’nin beklentileri de aşağı değil gibi görünüyor. Habere bu notu düşmeden geçmeyelim.

İlgili >> Business Korea

İLGİLİ HABERLER