Teknoloji

Samsung’un Galaxy Gear akıllı kol saati gerçek bir telefon olmayacak

samsung oled
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un önümüzdeki aylarda bir akıllı kol saatiyle karşımıza çıkması bekleniyordu. Bu beklentiler IFA 2013’ün yaklaşmasıyla birlikte biraz daha alevlenmeye başladı. Şirketin Galaxy Gear olarak adlandırılacak bir aksesuarı burada tanıtması bekleniyor. Bloomberg geçtiğimiz hafta verdiği bir haberde Galaxy Gear’ın telefon görüşmeleri yapma yeteneğine sahip olacağını belirtmişti. Ne var ki, The Verge sitesi Galaxy Gear’ın tek başına bir telefon işlevi taşımadığını öne sürüyor.

samsung-logo-150313

Sitenin kaynağının verdiği bilgiye göre, Samsung Galaxy Gear telefonlarla çalışabiliyor. Bu da cihazın şu anda piyasada örneklerini gördüğümüz şekilde, akıllı telefonlarla eşleştirilip çeşitli özelliklerden yararlanacağı anlamına geliyor.

Gerçek bir kol saati telefonunun kendi SIM kartını, radyo frekans devresini ve veri bağlantısını barındırması gerekiyor. Ancak Bluetooth üzerinden akıllı telefonla eşleştirilip bu cihazlardan bilgi akışında bulunan cihazları gerçek anlamda telefon olarak nitelendirmek zor. Aslına bakarsanız Samsung geçmişte içinde telefon özelliği de barındıran akıllı kol saati çıkarmıştı, ancak bunlar küresel bazda yaygınlık göstermemişti.

Veri bağlantısının paylaştırılmasını mümkün kılan mobil operatör planları Türkiye’de de yaygınlaşmaya başladı. Bu da bir akıllı kol saatinin içine SIM kart koyup veri akışını her yerde, başka bir cihaza sağlamadan gerçekleştirmeyi mümkün kılıyor. Bu açıdan bir sorun yok, ancak bir kol saatiyle Bluetooth kulaklık seti olmadan görüşme yapmak oldukça zor gibi görünüyor. Bu da söz konusu cihazın geleneksel bir akıllı telefon gibi kullanılmasını engeller gibi görünüyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER