Manşetler

Samsung Galaxy Camera 2 resmiyet kazandı

Galaxy Camera ile Android’i dijital fotoğraf makinelerine taşıyan Samsung, bu serideki hamlesini Galaxy Camera 2 ile sürdürüyor. Tıpkı selefi gibi Android işletim sistemine ve kablosuz bağlantı yeteneklerine sahip olan Galaxy Camera 2, 4.8 inç ekran barındırıyor. Galaxy Camera 2’de de odak noktası olarak çekilen fotoğrafların Android uygulamaları aracılığıyla daha kolay paylaşılması olsa da, Samsung bu sefer daha iyi fotoğraflar çekebilecek bir ürün vadediyor. Galaxy Camera özellikle çektiği fotoğrafların kalitesi nedeniyle çeşitli eleştirilere maruz kalmıştı.

samsung-galaxy-camera-2-1-020114

Galaxy Camera 2’de de, Galaxy Camera’da olduğu gibi, 16 megapiksel bir sensör bulunsa da, sensör boyutunun 1/2.33 inç’e indirildiği görülüyor. Samsung’dan yapılan açıklamada cihazda yeni bir görüntü işleme sisteminin kullanıldığı ve bunun da fotoğraf kalitesine yansıdığı belirtildi. 1.6 GHz bir işlemci ve 2 GB RAM barındıran Galaxy Camera 2’nin pili yaklaşık 350 pozun çekilmesini mümkün kılıyor. Android 4.3 işletim sistemiyle kutusundan çıkacak olan Galaxy Camera 2’de Wi-Fi ve Bluetooth’un yanı sıra NFC de bağlantı seçenekleri arasında yer alıyor. Galaxy Camera 2’nin 3G bağlantı seçeneği konusundaki detayların bölgesel özelliklerle birlikte açıklanması bekleniyor.

samsung-galaxy-camera-2-2-020114

28 farklı çekim modu barındırmasıyla selefine ciddi bir üstünlük sağlayan Galaxy Camera 2, diğer özelliklerde bu üstünlüğü koruyamıyor. Samsung’un yeni Android fotoğraf makinesinde de, Galaxy Camera’da olduğu gibi, 21x yakınlaştırma aralığı, 1080p video kayıt ve 120 FPS’de slow motion görüntü kaydı özelliği bulunuyor. Tasarım konusunda en önemli farklılık olarak ise Galaxy Camera 2’nin kasasında suni deri kullanımı göze çarpıyor. Önümüzdeki hafta gerçekleşecek CES 2014’te görücüye çıkacak cihazın fiyatı ve piyasaya çıkış tarihiyse şimdilik bilinmiyor.

İlgili >> SlashGear

İLGİLİ HABERLER