Teknoloji

Samsung Galaxy Alpha’nın varlığı sızan ön sipariş sayfasıyla doğrulandı

samsung-galaxy-alpha-1-040814

Samsung’un Galaxy Alpha adı verilen metal kasalı bir üst sınıf akıllı telefon üzerinde çalıştığına dair dedikodular son dönemde iyice ivme kazanmıştı. Ortaya çıkan çeşitli sızıntılar bu iddiaların gerçekliğini her geçen gün artırırken, akıllı telefona ait ön sipariş sayfasının yanlışlıkla yayına alınması Samsung Galaxy Alpha’nın varlığını doğruladı.

Birleşik Krallık’taki bir çevrim içi satış sitesi tarafından yanlışlıkla sızdırılan ön sipariş sayfası, Samsung Galaxy Alpha’nın bu ülkede 549 pound (1965 TL) karşılığında satılacağını ortaya çıkardı. Üst sınıf bir akıllı telefon için bu fiyatın piyasa normları çerçevesinde olduğu rahatlıkla söylenebilir. Ön sipariş sayfasında cihaza ait bir fotoğraf bulunmasa da, daha önceki sızıntılar Samsung Galaxy Alpha’nın metal çerçeveli kasasını ve suni deri kaplı arka panelini net biçimde ortaya koymuştu.

Ön sipariş sayfasıyla birlikte cihazın özellikleri de detaylı biçimde sızmış oldu. Samsung Galaxy Alpha’da 320 ppi piksel yoğunluğuna sahip, 4.7 inç Super AMOLED bir ekran bulunacak. Samsung’un sekiz çekirdekli Exynos 5433 işlemcisine 2 GB RAM eşlik edecek. Söz konusu işlemci AnTuTu benchmark sonuçlarına göre Qualcomm Snapdragon 805’i geride bırakmayı başarmıştı.

samsung-galaxy-alpha-on-siparis-sizinti-050814

Samsung Galaxy Alpha’da “süper oto-fokus” özellikli 12 megapiksel arka kamera ve 2 megapiksel ön kamera yer alacak. 32 GB dahili hafıza barındıran cihazda microSD kart desteğinin olup olmadığı konusunda henüz somut bir bilgi verilmese de, bu desteğin bulunmasına pek ihtimal verilmiyor. Kutusundan Android 4.4.4 KitKat işletim sistemiyle çıkacak olan Samsung Galaxy Alpha’da beklentilerin aksine bir kalp atış hızı monitörü de bulunacak. Her ne kadar ön sipariş sayfasında bahsedilmese de, cihazda, yine Galaxy S5’te olduğu gibi, bir parmak izi tarayıcısının bulunması bekleniyor. Samsung Galaxy Alpha’nın bu ay içinde resmiyet kazanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER