Teknoloji

Samsung’un beklenen yeni Alpha’sı Galaxy A5 iPhone 5S’e benziyor

samsung-galaxy-a5-dedikodu-200914-1

SamMobile sitesi Samsung’un Alpha serisi içinde yer alması beklenen yeni cihaz Samsung Galaxy A5’e ait olduğunu iddia ettiği yeni bir fotoğraf yayınladı. Eğer bu fotoğraf gerçekse, Samsung’un Galaxy Alpha’dan çok iPhone 5S’e benzeyen bir cihaz çıkarmaya hazırlandığını söyleyebiliriz.

Aslında Galaxy Alpha da çıkmadan önce, daha fotoğrafları internete sızma aşamasındayken, bu cihazın da Apple’ın cihazına olan benzerlikleri dile getirilmişti. Benzer durum Galaxy A5 için de geçerli olacak gibi görünüyor.

Cihazın ön ve arka yüzlerini kenarlarla buluşturan hatların iPhone 5 ve 5S’teki gibi tıraşlanmış alüminyumdan tasarlandığı görülüyor. Benzer bir tasarım tercihini HTC One (M7) ve (M8) cihazlarında da görmüştük. Ancak Galaxy A5, HTC’nin cihazlarından çok Apple’ın cihazlarına benzerlik gösteriyor.

Bunun dışında SamMobile bu telefonun SM-A500 model adına sahip olacağını belirtiyor. Telefonun metalik görünüme sahip olmasına rağmen, içeriden gelen bir bilgi A5’in gerçekten tamamen metalden yapılmış bir telefon olmayacağını işaret ediyor. Bunun yerine telefonun ele alındığında soğukluğunu hissetmeyi sağlayacak bir materyalden üretileceği tahmin ediliyor.

Donanım özellikleri hakkında da birkaç bilgi mevcut. 5 inç Super AMOLED HD ekran, 13 megapiksel kamera ve Galaxy Note 4’te gördüğümüz TouchWiz Android kullanıcı arayüzü Galaxy A5’te de mevcut olacak.

Telefonun Snapdragon 400 işlemci taşıyacağı tahmininden yola çıkarak orta segmente mensup olacağı çıkarımında bulunabiliriz. Ancak 2330 mAh kapasiteli pil, 16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası ve 5 megapiksel ön kamera ortanın üste doğru kayan bölümüne doğru kayışın göstergeleri arasında sayılabilir.

Samsung’un bu yeni telefonunun ne zaman çıkacağı hakkında şu an için net bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER