Manşetler

Samsung Exynos 6 ve Exynos S işlemcilerini CES’te tanıtmayı planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un CES’te yeni Exynos yongalarını duyuracağı dedikoduları ortalıkta dolaşıyordu. Şimdi de bununla ilgili daha fazla detay ortaya çıktı. İlerleyen aylarda Türkiye’de de piyasaya sunulacak Samsung Galaxy S5’te yer alacağı tahmin edilen Exynos 6 ile ilgili ayrıntılar belirginleşiyor.

samsung-exynos-logo-100113

Sekiz çekirdekli yongaüstü sistem Exynos 6, Heterojen Çoklu İşleme (HMP) teknolojisinin varlığı sayesinde gerçek anlamda sekiz çekirdekli yonga gibi davranacak, big.LITTLE tabanlı yongalar gibi tek seferde sadece dört çekirdeği kullanmakla yetinmeyecek.

Dedikodular sadece Exynos 6 ile sınırlı değil. Samsung’un bu işlemciye ek olarak Exynos S olarak anılan başka bir işlemciyi de duyurması bekleniyor. ARM’in 64-bit çekirdeğini kullanacak Exynos S ile birlikte Güney Koreli şirket ilk 64-bit yongasını da çıkarmış olacak. Çıkan haberlere göre bu yongaset Qualcomm’un Snapdragon 800 işlemcisinden 1.43 kat daha hızlı, ne var ki karşılaştırmanın hangi Snapdragon 800 çeşidiyle yapıldığı belirtilmiyor.

Samsung’un HMP’yi yazılım güncellemesi aracılığıyla Exynos 5410 ve Exynos 5420 işlemcilerine de getireceği ve böylelikle bu iki yongaya da gerçek anlamda sekiz çekirdek niteliği kazandıracağı söyleniyordu. Ancak şimdiyse Exynos 5410’un güncelleme için donanım ve yazılım bakımından eksiklikler taşıdığı; Exynos 5420’nin ise donanım bakımından güncelleme için elverişli olduğu, yalnızca yazılım güncellemesiyle işin halledilebileceği söyleniyor.

Samsung Galaxy S4’ün Türkiye’de satılan versiyonlarında Exynos 5410 bulunurken, Galaxy Note 3’te ise Exynos 5420 yer alıyor. Bu, Samsung Galaxy Note 3 kullanıcılarının gerçek anlamda sekiz çekirdek avantajından faydalanma şansı bulabilecekleri anlamına geliyor.

İlgili >> MyDrivers, SamMobile

İLGİLİ HABERLER