Teknoloji

Samsung esnek ve şeffaf ekranlarını CES 2011’de sergiledi – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung sadece akıllı telefonlarıyla değil, geleceğin mobil cihazlarında yer alması muhtemel ekran prototipleriyle de CES 2011’deydi. Bunların arasında 4.5 inç’lik esnek ve 19 inç’lik şeffaf AMOLED ekranlar da yer alıyordu.

Öncelikle esnek olanla başlayalım. Samsung’un gözünde bu ekranın ayrı bir yeri olduğunu söylemek gerekiyor. Aşağıdaki galeri bağlantısında fotoğraflarını görebileceğiniz bu ekranın darbelere karşı oldukça dayanıklı olduğunu görebiliyoruz. Her ne kadar şirketin bu tür ekranları üretmek için önündeki engelleri tam olarak kaldırdığını söyleyemesek de, Samsung’un bu esnek ekranına piyasanın ilgisi oldukça kuvvetli, 2011’de olmasa da, bu ekranları barındıran mobil cihazları er ya da geç piyasada göreceğiz.

Şeffaf ekranlar için durum birazcık karanlık, hem fiziksel hem de ticari açıdan. Cam ekran kadar berrak ya da keskin, geleneksel AMOLED ekranlar kadar da parlak görüntü üretemeyen bu ekranların iyi yapabildiği şey, küçük TV boyutlarında renk cümbüşünün arkasındaki objeleri bile rahat bir şekilde görmemizi sağlaması. Samsung bu ekranların üretime hazır hâle gelmeye çok yakın olduğunu belirtiyor, büyük ihtimalle takvimde esnek ekranlardan daha ileri olmalılar.

Konuyla ilgilenenler için aşağıdaki galeri bağlantısı ve video daha fazla fikir almalarını sağlayacaktır.

Video: Samsung’dan esnek ve şeffaf ekranlar

İlgili – Engadget (Galeri)

Görsel – Engadget

İLGİLİ HABERLER