Teknoloji

Samsung esnek ekranları 2012’de tablet ve akıllı telefonlara getirmeyi planlıyor

Samsung, esnek ekranlara sahip akıllı telefonlarının çıkışına dair planlarını yeniden elden geçirdi, bükülebilir ekranlı tablet ve diğer cihazların da müjdesini verdi. Güney Koreli şirket adına konuşan sözcü Robert Yi, şirketin geride kalan son mâli çeyrek yıla dair performansın paylaşıldığı telekonferansta bu teknolojinin uygulamasının ilk olarak mobil cihaz tarafında başlayacağını söyledi.

Samsung’un niyeti esnek ekranları 2012 yılından itibaren pazara sürmek. Geçtiğimiz haziran ayında esnek ekranlarını görücüye çıkaran şirket OLED panellerin seri üretimine gelecek yıldan itibaren başlamayı planladığını dile getirmişti. Aslına bakarsanız Samsung bu teknolojinin prototiplerini çeşitli ortamlarda sergileme fırsatı bulmuştu. Şirket son olarak bir AMOLED paneli istiridye kabuğu şeklindeki bir kasaya sokmayı başarmıştı.

Samsung’un esnek ekranlı cihazlarının hangi formda geleceği bilinmiyor. İstiridye kabuğu formu adaylar arasında yer alıyor. Böylelikle Güney Koreli şirket daha büyük boyutlu bir ekranı daha küçük bir formda sunmayı başarabilir. Aslında bu formu deneyen çeşitli şirketler görmüştük, ancak onların uygulamalarında birbirinden ayrı iki ekran kabuğun iki parçasında bulunuyordu. Samsung’un niyeti tek bir ekranı aynı yapı içine yerleştirmek. Bu da cihazın video ve internette gezinme için elverişli bir ortam sunması anlamına geliyor.

Samsung gibi esnek ekranların çalışmasını yapan bir diğer şirket de Nokia. Finli şirket son olarak Nokia World 2011’de Kinetic adı verilen bükülebilir akıllı telefon konseptini tanıtmıştı. Nokia’nın hedefi bu konsepti önümüzdeki üç yıl içinde hayata geçirmek.

İlgili – PC World

İLGİLİ HABERLER