Teknoloji

Samsung esnek ekran patenti OLED’in iç işleyişini görmeyi sağlıyor

samsung esnek ekran patentiSamsung esnek ekran yapısı için geliştirdiği tasarım ve teknolojinin patentini aldı. Patent dosyası, hazırlanan tasarım ve geliştirilen teknolojinin işleyişi konusunda fikir edinmeyi mümkün kılıyor. Samsung’un geliştirdiği teknoloji, kıvrılan ekranları ve katlanan telefonları hayal olmaktan çıkarıyor. Dolayısıyla şirketin gelecekte sıra dışı tasarımlara sahip ürünleri piyasaya sürmesi pek şaşırtıcı olmayacaktır.

samsung esnek ekran patentiSamsung’un patent başvurusu, esnek OLED ekranların iç işleyişini görmeyi de sağlıyor. İlk elektrot katmanı, diyalektik elastomer filmi, esnek ekran panelinin üstüne veya altına yerleştirilen ikinci elektrot katmanı da yapıyı tamamlıyor. Her iki elektrota da voltaj uygulanıyor. Böylelikle birinci ve ikinci elektrot katmanları oluşturuluyor. Bu sayede esnek ekran, kullanıcının uyguladığı güçle bir zorluk yaşanmadan bükülebiliyor.

samsung esnek ekran patentiEsnek ekran panelinde esnek bir alt tabaka bulunuyor. Plastikten yapılan bu alt tabaka, sıcağa karşı direnci ve dayanıklılığıyla ekranın rahatlıkla bükülmesini sağlayacak. Bu tabakada farklı materyallerin kullanılması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Samsung esnek ekran patentiyle Apple’a yanıt veriyor

Apple da kısa süre önce esnek ekranlı bir akıllı telefon tasarımının patentini almıştı. Samsung’un esnek ekran patentiyle Apple’a, doğrudan bu amaçla hareket etmese de, karşılık verdiği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER