Teknoloji

Samsung Edge ekranlara daha fazla işlev kazandırıyor

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-inceleme-00062

Samsung Galaxy Note Edge’i tanıttığında eğimli ekranın dikkat çekmek amacıyla yapılan bir numara mı yoksa şirketin geleceğine dair kısa bir bakış mı olduğu tam kestirilememişti. Arkasından tanıtılan Galaxy S6 modelleri ve Galaxy S7 sızıntıları, Güney Koreli şirketin ikinci düşünceyle hareket ettiğini gösteriyor.

Samsung Edge ekranlı telefonlar, Android 6.0 güncellemesiyle özelliği yeniliyor. Yeni yazılım sayesinde ekranın kavisli bölümüne tahsis edilen piksellerin sayısı iki katının üstüne çıkarılabiliyor. Artık ekranın sağ kısmından içe doğru sürükleme yapıldığında 550 piksellik bir sütun ortaya çıkacak. Daha öncesinde açılan sütun 260 piksel genişliğindeydi.

samsung edge

Şirket genişleyen sütunların yanı sıra, bazı ekstra kişiselleştirme seçeneklerini de kullanıcılara sunuyor. Daha öncesinde “Apps edge” bölümünde son kullanılan beş uygulama gösteriliyordu. Güncelleme ile birlikte bu sayı 10’a çıkıyor. Buna ek olarak, artık Apps edge bölümüne hızlı keşif ve başlatma adına favori klasörler de eklenebiliyor. Tasks edge bölümünü de güncelleyen Samsung, yeni kişi ve takvim kaydı oluşturma gibi işlemleri de hızlandırıyor. Hızlı araçlar paneliyse ekranın sağ kısmının tamamına işlev kazandırıyor. Flaş ışığı ve pusula, söz konusu panelde bulunan araçlar arasında yer alıyor.

samsung edge

Güncellemenin getirdiği son yenilik ise ana ekranın köşesinden çıkan bölümü kişiselleştirme imkanı sağlıyor. Kavisli ekran ilk tanıtıldığında söz konusu sekme, kullanıcıları yeni ve gizlenmiş yazılım özellikleri hakkında düşünmeye teşvik etmişti. Artık sekmenin pozisyonu, boyutu ve şeffaflığı değiştirilebilecek. Küçük ancak bir o kadar da faydalı olan bu yenilik, kişiselleştirilmiş ana ekranın daha derli toplu ve şık gözükmesini sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER