Ulaşım

Samsung Çinli otomobil üreticisi BYD’den hisse satın alıyor

samsung tsmc
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung bydAkıllı telefon pazarında yıllardır devam eden büyümenin hızı yavaşlıyor. Bu yavaşlama akıllı telefon pazarının lideri Samsung’u da gelir akışını koruyacak yeni kaynaklar bulmaya itmişe benziyor. İşlerin beklenmeyen bir yöne gitmesi ihtimaline karşı önlemler almaya başlayan Samsung, Çinli otomobil üreticisi BYD’den hisse satın alıyor. Güney Koreli şirket tarafından yapılan açıklamada, iki şirketin farklı iş kollarında birlikte hareket edebileceği belirtildi.

Samsung BYD hisselerinin yüzde kaçını aldığını açıklamadı

Samsung BYD hisselerinin yüzde kaçını aldığı konusunda bir açıklama yapmadı. Daha önce bu oranın yüzde 4 olduğu öne sürülse de, bu iddia BYD tarafından yalanlandı. Dolayısıyla Güney Koreli şirketin Çinli otomotiv üreticisine yönelik taahhüdünün büyüklüğü ve kapsamı konusunda şimdilik bir şey söylemek mümkün değil. Ancak işlerin yolunda gitmesi durumunda Samsung’un edilecek kârdan önemli bir pay kapmanın peşinde olduğu söylenebilir.

Elektrikli otomobil pazarı her geçen gün ısınıyor. Samsung BYD’ye işlemci, batarya ve diğer aksesuarları da sağlayarak bu pazarda kendisine öncü pozisyonda bir yer edinebilir. Samsung’un en büyük rakibi Apple’ın da elektrikli otomobil pazarına ilgi duyduğu biliniyor. Dolayısıyla Güney Koreli şirketin de bu pazarla mesafesini kısaltan yatırımlar yapmasını doğal karşılamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER