Teknoloji

Samsung büyük ekranlı gözlüksüz 3D TV’lerin üretim zorluğuna dikkat çekiyor

Samsung, gözlük gerektirmeyen 55 inç’lik 3D TV’nin üç yıl içinde seri üretime girebileceğine dair daha önce çıkan haberleri tekzip edecek nitelikte bir açıklama yayınladı. Samsung’un açıklamasında şirketin Ar-Ge bölümünün gözlük gerektirmeyen set üzerinde çalışmalar yaptığı, ancak gözlüksüz 3D TV’leri önümüzdeki 10 yıl içinde pazara sürmenin zor olacağı belirtildi.

Samsung, laboratuvar ortamında yaptıkları çalışmalarda belirli noktalarda üç boyutlu görüntüleri gözlüksüz algılamanın mümkün olduğunu, ancak oturma odası gibi birkaç kişinin TV izleyeceği ortamlarda gözlüksüz bir 3D deneyimi için en az 32 görüntüleme noktasına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Şirketin öngörüsüne göre laboratuvar seviyesinde gözlük gerektirmeyen bir 3D TV, yayın sistemi ve ekranın prototipinin üretilmesinin beş yıl alacağına, ticari üretimin mümkün hâle gelmesi için de üretim maliyetlerinin düşmesinin ve TV yayıncılarının altyapılarını, gerekli bant genişliğini de karşılayacak şekilde, yükseltmelerinin şart olduğuna dikkat çekiliyor.

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan 55 inç’lik prototipte toplam dokuz görüntüleme açısı yer alıyordu, ki bu Samsung’un açıklamasında şart koştuğu minimum değerden oldukça uzak. Görünüşe göre, gözlüksüz 3D keyfi için şimdilik küçük ekranları tercih etmek gerekecek.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER