Teknoloji

Samsung başkanı çalışanlarından yazılım temelli yeniliklere odaklanmalarını istedi

samsung oled

Samsung Electronics başkanı Lee Kun-hee yeni yıl mesajında çalışanlardan eski iş modellerini unutmalarını ve yazılımın merkezinde olduğu bir yenilik dalgasına odaklanmalarını istedi. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Lee bu hedeflere ulaşılması için şirketin devasa Ar-Ge tesislerinin dur durak bilmeden çalışması gerektiğini belirtti.

samsung-logo-150313

Lee’nin yeni yıl mesajından bir gün önce analistler Samsung’un kâr büyümesinin bu çeyrekte yüzde 10’un altına ineceğini belirtmiş, bu da şirketin piyasa değerinin 6 milyar dolar azalmasına neden olmuştu. Şirketin kârında son yıllarda yaşanan etkileyici artış ve rakiplere sağlanan üstünlüğe rağmen, yatırımcılar bu genişlemenin sert rekabet ve yenilik eksikliği nedeniyle sekteye uğrayabileceği endişesini taşıyor.

Samsung diğer şirketler tarafından pazara yenilikçi bir ürün sunmak yerine alternatiflerle pazarı boğmakla suçlanıyor. Araştırma, geliştirme ve üretim safhalarını çok sayıda ürün kategorisinde ucuz ve hızlı biçimde tamamlamasıyla ön plana çıkan Samsung, işin yazılım kısmında pek rağbet görmüyor. Şirket özellikle gözde Android telefonlarında bu imajı kırmak için her yıl çok sayıda yeni yazılım özelliği sunsa da, bu özellikler genellikle ”reklama yönelik” olarak tanımlanıyor. Yazılıma odaklanmanın bu anlayışı değiştirip değiştirmeyeceğini görmek içinse beklemek gerekiyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER