Manşetler

Samsung başkan yardımcısı Lee Jae-yong tutuklandı

Samsung veliahtı şimdilik tutuklanmaktan kurtuldu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung baskan yardimcisiSamsung başkan yardımcısı Lee Jae-yong, rüşvet suçlamasıyla tutuklandı. Lee hakkında ilk tutuklama talebi geçtiğimiz ayın başlarında gelmiş, ancak mahkeme savcıların bu talebini yeterli delil olmadığı gerekçesiyle reddetmişti. Bu süreçte Lee’ye Güney Kore dışına çıkış yasağı getirilmişti.

Ancak savcılar geçtiğimiz ayın sonlarında doğru Lee için bir kez daha tutuklama talebinde bulunmuş ve mahkemeye yeni deliller sunmuştu. Güney Kore merkezli haber ajansı Yonhap’ın haberine göre, söz konusu yeni deliller Lee için tutuklama kararı çıkmasında etkili oldu. Lee’ye yöneltilen yeni suçlamalar arasında delil karartma ve yurt dışına varlık transferine ilişkin yasaları ihlâl de bulunuyor.

Mahkeme tarafından yapılan açıklamada da, Lee için tutuklama kararının çıkarılmasında yeni suçlamaların ve bu doğrultuda toplanan yeni delillerin etkili olduğu belirtildi.

Samsung başkan yardımcısı 18 ay boyunca tutuklu kalabilir

Lee Jae-yong’un mahkeme süreci bitene kadar tutuklu kalabileceği ifade ediliyor. Bloomberg’in haberine göre, bu sürecin 18 aya kadar uzaması ihtimaller arasında yer alıyor.

Lee Jae-yong, Güney Kore’nin görevden alınan eski devlet başkanı Park Geun-hye hakkında yürütülen incelemenin ardından rüşvet suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Samsung’un veliahtının Güney Kore Devlet Başkanı’na 38 milyon dolar rüşvet verdiği iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER