Teknoloji

Samsung Bada ile kullanıcılara 3G ve çoklu dokunma deneyimi sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

bada-intro-rm-engSamsung’un Symbian’ın yerine düşünerek geliştirdiği kelime anlamı “okyanus” olan  Bada ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler gelmeye devam ediyor. Bada işletim sistemini taşıyan her cihaz 3G desteği sunacak, bunun yanında WiFi, GPS, çoklu dokunmatik WVGA ekrana sahip olacak.

Kısa bir süre sonra çıkacak Bada SDK sayesinde geliştiriciler ve operatörler uygulamalar geliştirip telefonu kendilerine göre özelleştirebilecek. Yazının başında da belirttiğimiz gibi Bada’nın Samsung’un akıllı telefon stratejisinde Symbian’ın yerini alması planlanıyor. Symbian Samsung’un  ürün yelpazesinde genellikle düşük-orta sınıf arasındaki cihazlarda karşımıza çıkıyor, ancak i8910HD’yi bu kapsamın dışında tutmamız gerekir. Omnia ve Behold gibi cihazlarda görüğümüz TouchWiz arayüzü Bada’ya da entegre edilecek. EA ve Gameloft gibi şirketlerle Bada için oyun geliştirmeleri hususunda anlaşmalar imzalanmış. Bada’lı ilk cep telefonlarının 2010’un ilk yarısında Avrupa ve Asya’da satışa çıkması bekleniyor.

Bada umut verici bir proje gibi görünüyor, yine de neye benzediğini çok merak ediyoruz. Samsung’un Bada ile kullanıcılara ve geliştiricilere tam bir açık kaynak deneyimi yaşatmak istemesi bu işletim sisteminin Symbian’a göre işe daha fazla yaratıcılık katmasını sağlayabilir. Açıkça görülüyor ki, Bada SDK kullanıcılarının kişi listesi, mesajlaşma ve telefon fonksiyonlarına tam erişimi olacak. Böylelikle, belki “düşük-orta sınıf telefon kullanıcıları” iPhone ya da Android kullanıcılarının görmediği şeylerle tanışabilirler.

İlgili – Samsung Bada

İLGİLİ HABERLER