Teknoloji

Samsung Artik Cloud Nesnelerin İnterneti cihazlarını bağlayacak

samsung artik

samsung artikNesnelerin İnterneti cihazlarını bir arada tutacak bir yapışkan arayan Samsung çareyi Artik Cloud olarak adlandırılan ve Nesnelerin İnterneti cihazlarını birbirine bağlayan bir platform çıkarmakta buldu.

Platformun temelinde herhangi bir Nesnelerin İnterneti cihazını ya da akıllı ve bağlanabilir nitelikteki herhangi bir nesneyi bir sensöre, buluta veya herhangi bir veri türüne bağlamak yatıyor.

ABD’nin San Francisco şehrinde bulunan Moscone West kongre merkezinde gerçekleştirilen Samsung Geliştirici Konferansı’nda bu yeni platformun duyurusu gerçekleştirildi. Samsung’un ekosistemlerden sorumlu başkan yardımcısı Curtis Sasaki, Nesnelerin İnterneti hakkında konuştuklarını, şimdi de nesnelerin birbirleriyle bağlanabilirliğinden bahsedebileceklerini dile getirdi.

Artik Cloud platformunun destekçilerinden bir tanesi olan Legrand’ın dünyanın dört bir yanına dağılmış 200 milyondan fazla akıllı güç sensörü ve diğer Nesnelerin İnterneti aygıtı bulunuyor. Aydınlatma düğmesi gibi cihazları Artik Cloud’a bağlamak mümkün olacak, böylelikle evdeki veya iş yerindeki ışıklar uzaktan kontrol edilebilecek.

Samsung Artik Cloud çeşitli Nesnelerin İnternet platformlarını da destekliyor, bıunların arasında Samsung’un kendi Artik Nesnelerin İnterneti cihazları bulunuyor. Samsung bir süredir geliştiricileri daha da üretken kılmak adına çeşitli Artik çözümleri de sağlıyor.

Sasaki, sundukları fırsatların kendi kendine tasarım yapanlar veya platform, ürün inşa edenler için mükemmel olduğunu dile getirdi, felsefelerinin bağlantılar kurmak olduğunu vurguladı.

İLGİLİ HABERLER