EğlenceManşetler

Samsung Apps’ten bir yılda 14 milyon Bada uygulaması indirilmiş, HDTV potansiyeli büyük

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

img_0528Samsung yazılım mağazası Samsung Apps’in birinci yılını kutluyor. Şu anda 109 ülkede faaliyet gösteren bu mağazadan son on iki ayda 14 milyon Bada yazılımı indirilmiş. Samsung Apps’in kapsamı sadece akıllı telefonlarla sınırlı değil, bu platform TV uygulamalarının bulunduğu bir alan olarak da kullanılıyor. Samsung yöneticilerinin geliştirmekte olduğu akıllı telefon / TV platformunu Android’in HDTV potansiyeliyle birlikte ele aldığımızda Samsung’un önemli bir karar vermesi gerektiği ortaya çıkıyor.

Samsung’un TV biriminin başındaki isim olan Yoon Boo Keun geçtiğimiz hafta şirketinin Android’i gelecekteki HDTV’lere entegre etme konusunda fikir alışverişi yürüttüğünü belirtmişti. Bununla birlikte Samsung’un hem akıllı telefonlarda hem de TV’lerde kullanmak üzere kendi platformunu geliştirmek için de çalışmakta olduğunu sözlerine eklemişti. Samsung’un kendi platformunun Bada olup olmadığını bilmiyoruz, ancak bu işletim sistemi muhtemel seçeneklerin arasında yer alıyor.

Bada Samsung’un “featurephone” adı verilen akıllı telefon altı segmentte satışlarını arttırmak için geliştirdiği bir işletim sistemi olmanın avantajını kullanıyor. Sıradan cihazlarla daha pahalı olan akıllı telefonlar arasındaki bir bölgeye konumlanması hedeflenen Bada, yazılım geliştirme aracıyla da üçüncü taraf geliştiricilere kapılarını açmıştı. Yoon Boo Keun’un film, TV dizileri ve oyun içeriklerini Samsung marka TV’lere akıtma vaadinde bulunması ve yazılımcılara kucak açılmasıyla birlikte, Samsung’un TV platformu Google TV’nin önemli rakiplerinden biri olabilir.

İlgili – Slashgear

İLGİLİ HABERLER