Teknoloji

Samsung Apple’a patent kaydı konusunda fark attı

Şirketlerin birbirlerine karşı açtıkları davalar nedeniyle patentler giderek daha fazla önem kazandı. Başka şirketleri satın alan, aralarında çapraz lisans anlaşmaları yapan, böylelikle geliştirdikleri cihazlarda kullanılan teknolojiler nedeniyle ileride mahkemelerde sürünmek istemeyen şirketler tabii ki bir taraftan da patent başvuruları yaparak geliştirdikleri teknolojileri garanti altına almak istiyor.

IFI Claims Patent Servisleri adlı bir şirket tarafından düzenlenen bilgilere göre 2011 yılında teknoloji dünyasından en fazla patenti IBM kazandı. Şirket elde ettiği 6180 patentle geçen yıla göre performansını yüzde 5 oranında artırdı. Ayrıca on dokuz yıllık liderliğini de sürdürdü. IBM’i 4894 patent ile Samsung izliyor. Samsung’un elde ettiği bu patentlerden ne kadarı mahkemelerde Apple’a karşı savunmada kullanılıyor, merak etmiyor değiliz. Güney Koreli şirketi 2821 patent ile Canon, 2559 patent ile Panasonic ve 2483 patent ile Toshiba izliyor.

Listenin aşağılarına doğru devam edersek, Microsoft 2311 patent ile altıncı, Sony 2286 patent ile yedinci, Seiko Epson ise 1533 patent ile sekizinci sırada yer alıyor. Birçok şirket için bilgisayar üretimi yapan Hon Hai Precision da 1514 patent ile ilk on listesinde yer alıyor. İlk onun son sırasında 1465 patent ile Hitachi yer almakta.

Apple’ı merak ediyorsanız, geçen yıl 46’ncı sıradan ilk 50 listesine giren şirket 2011 yılında elde ettiği 676 patent ile 39’uncu sırada yer alıyor.

İlgili – PC World

İLGİLİ HABERLER