Teknoloji

Samsung Apple’ı ırksal önyargılarla hareket etmekle suçladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ve Samsung arasında geçen yıl görülen davadaki tazminat bedelinin tekrar hesaplanması için görülen duruşmalarda taraflar nihai savunmalarını mahkemeye sundu. Ancak Apple avukatlarından Harold McElhinny tarafından kullanılan bir ifade Samsung’un ”hatalı yargılama” talebinde bulunmasına ve Apple’ın ırksal önyargılarla hareket ettiği iddiasını ortaya atmasına neden oldu.

apple-samsung-logo-0812

Reuters ve CNET’te yer alan haberlere göre, McElhinny’nin konuşması sırasında temas ettiği noktalardan birisi de fikri mülkiyetin korunmasının önemi oldu. Bunun ABD ekonomisi ve Silikon Vadisi’ndeki yeniliğin doğası açısından büyük bir önemi olduğunu söyleyen McElhinny, televizyon üretimini bir örnek olarak gösterdi ve pek çok Amerikan şirketinin fikri mülkiyet haklarını koruyamadığı gerekçesiyle televizyon üretiminden vazgeçtiğini belirtti. Amerikan ekonomisinin yok olacağını ifade eden McElhinny, yasaları çiğnemenin karşılığında küçük bir ceza verilmesinin Samsung’un planının başarıya ulaştığı anlamına geleceğini söyledi.

McElhinny’nin sözlerine itiraz eden Samsung ekibi, Apple avukatının sözlerinin ırksal önyargılar içerdiğini iddia etti ve hatalı yargılama talebinde bulundu. Her iki tarafın yasal manevralarına da küçük bir tolerans göstermesiyle tanınan davanın hakimi Lucy Koh ise Samsung’un talebini reddetti. Samsung’un itirazına karşı çıkan McElhinny ise ırklardan hiç bahsetmediğini ve TV üretiminin tarihinin de şu ana kadar pek çok kişi tarafından anlaşıldığını dile getirdi. Samsung cephesinden gelen itirazlara rağmen kararından vazgeçmeyen Lucy Koh, ortadaki durumun bir hatalı yargılama seviyesine gelmediğini ifade etti, ancak bu tarz durumların tekrar yaşanmasını önlemek için bir takım düzenlemeler yapılabileceğini sözlerine ekledi.

İlgili >> Reuters, CNET

İLGİLİ HABERLER