Teknoloji

Samsung Apple ile sürmekte olan hukuk savaşında daha aktif olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir Samsung yöneticisinin yaptığı açıklamaya göre Güney Koreli elektronik devi Apple ile sürmekte olan patent savaşında daha aktif bir tavır sergilemeyi planlıyor. Şirketin mobil iletişim küresel pazarlama yöneticisi Lee Younghee, Associated Press’e verdiği demeçte “Bundan böyle haklarımızı daha agresif bir yolla arayacağız.” şeklinde konuştu.

Lee, Apple’ı Samsung’a ait olan kablosuz patentleri üstünde şimdiye kadar serbestçe at koşturduğunu, buna pek fazla tepki göstermeyip sessizliklerini koruduklarını, ancak şirketinin nihayet fikri haklarını koruma korusunda daha proaktif bir yaklaşım sergileyeceğini belirtti. Samsung yöneticisinin açıklamaları Samsung’un Apple’ın önümüzdeki ay tanıtması beklenen gelecek nesil iPhone 5’in satışını yasaklatmaya yönelik girişimlerde bulunmayı planladığı haberlerinin üstüne geldi.

Geçtiğimiz nisan ayından beri sürmekte olan patent savaşının gidişatına baktığımızda Apple’ın birkaç zafer kazandığını söyleyebiliriz. Tabii, henüz nihai bir karar verilmiş değil, ancak Apple geçici karar niteliğinde kendi lehine bazı kararlar çıkartmayı başardı. Bunun yanı sıra her iki şirket arasında oldukça fazla olan elektronik parça alışverişi de bu patent savaşıyla birlikte azalacak gibi görünüyor. Apple bunun işaretlerini vermeye başladı. Şirket, şimdiye kadar milyar dolarlar yatırdığı Güney Koreli şirketten temin ettiği işlemci, RAM, flaş bellek gibi bileşenleri başka üreticilerden almak için arayışlara başladı.

Apple ile sürmekte olan hukuki sorunlara rağmen, Lee Younghee şirketinin, Android tabanlı Galaxy akıllı telefon ve tabletlerin geleceğini parlak görüyor. Pazar analiz şirketi Strategy Analytics’in araştırması da bunu doğrular nitelikte. Geçtiğimiz temmuz ayında yayınlanan araştırmanın sonuçlarına göre Samsung’un akıllı telefon işi 2010 ile 2011’in ikinci çeyrekleri arasında yüzde 520’lik büyüme gösterdi.

İlgili – AP

İLGİLİ HABERLER