Teknoloji

Samsung Apple’a daha fazla bileşen tedarik edebilir

iphone-6-plus-inceleme-00007

Business Korea’da yer alan habere göre, Samsung önümüzdeki dönemde Apple’a daha fazla bileşen tedarik edebilir. Güney Koreli elektronik devinin en büyük rakibi, ancak aynı zamanda en önemli iş ortaklarından biri olan Apple’a iPhone 6, iPhone 6 Plus ve Apple Watch’ta kullanılması amacıyla parça sağlayacağı iddia ediliyor.

Apple’ın Samsung ile özellikle NAND flaş bellek tedariği üzerine görüştüğü söyleniyor. Şirket halihazırda 128 GB’lık iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta TLC NAND flaş bellek kullanıyor. 64 GB’lık modellerdeyse SK Hynix, Toshiba ve SanDisk tarafından üretilen TLC NAND modelleri bulunuyor. Söz konusu modüllerin bazı kullanıcılar için ciddi performans sorunları yarattığı belirtiliyor.

Daha geniş uygulama kütüphanelerine sahip olan yüksek dahili hafıza kapasiteli iPhone 6 modellerinde kullanıcıların sürekli olarak hata ve kapanmalarla karşılaştığı ifade edilirken, TLC bellek yaşanan problemin temeli olarak gösteriliyor. Haberde Samsung’un iPhone 6 için pil üretimi de gerçekleştireceği iddia ediliyor.

Şirket halihazırda iPhone 6 için DRAM flaş bellek üretimi gerçekleştiriyor. Apple’ın Samsung’dan Apple Watch’a yerleştirilecek özel yongaları üretmesini istediği de öne sürülüyor. Bu ticari alışverişin iki şirketin arasındaki ilişkileri normalleştirip normalleştirmeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER