Teknoloji

Samsung akıllı telefonlar için 256 GB bellek yongaları hazırlıyor

samsung akilli telefonlar 256 gb depolama

Akıllı telefonunuzda yakında klasik PC’lerdeki kadar büyük bir depolama alanına sahip olabilirsiniz. Şirket, Universal Flash Storage (UFS) 2.0 standardını kullanarak 256 GB kapasiteli yonga üretimine başladığını açıkladı. Bu miktar, şirketin geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği üretimin iki katına tekabül ediyor. Bu yongaların okuma hızı standart SATA tabanlı SSD’leri neredeyse ikiye katlayıp 850 MB/sn.’ye kadar çıkıyor. Yazma hızı ise 250 MB/sn. seviyesinde seyrediyor.

45000 IOPS desteği sunan yeni nesil UFS bellek, bir önceki nesildeki selefinin hızının iki katının üstüne çıkıyor. Samsung’dan yapılan açıklamada, akıllı telefon bellek ve SSD ürünlerinin performansını ve kapasitesinin artırımı için önemli aşamalar kaydedildiği belirtildi.

Samsung akıllı telefonlar için 256 GB kapasitenin geniş imkanları da beraberinde getireceğine inanıyor. Artırılmış depolama sayesinde 4K videolar gibi yüksek boyutlu içeriklerin telefonlara yüklenmesinin ve cihazlarda saklanmasının kolaylaşacağı düşünülüyor.

Samsung’un sanal gerçeklik konusuna verdiği önem düşünülünce de depolama alanının artırılması için yaptığı çalışmalar biraz daha anlam kazanıyor. Sanal gerçeklik içeriklerinin boyut bakımından standart içeriklerden büyük olduğunu unutmamak gerekiyor. Yeni yongaların üretimine başlayan şirket, küresel talebin yoğunluğuna göre üretim hızını artıracak.

İLGİLİ HABERLER