Teknoloji

Samsung akıllı telefon ekranlarını sanal gerçekliğe uygun olarak tasarlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung akilli telefon ekran vrSanal gerçekliğin akıllı telefonlar arasındaki özellik yarışındaki yerinin her geçen gün daha önemli bir hâle geleceği anlaşılıyor. Samsung akıllı telefon ekranlarını sanal gerçekliğe uygun olarak tasarlayarak bu konudaki kararlılığını gösteriyor. UploadVR’da yer alan habere göre, Samsung’un bu girişim çerçevesinde görücüye çıkarttığı 5.5 inç ekran, 3840 x 2160 piksel çözünürlük sunuyor.

4K sınıfındaki ekran 806 ppi piksel yoğunluğu, 350 nit parlaklık seviyesi ve renk gamının yüzde 97’sini yeniden üretme gibi etkileyici özellikler barındırıyor.

Samsung akıllı telefon ekranına 4K çözünürlük sığdırmayı başaran ilk şirket değil. Sony’nin geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Xperia Z5 Premium’da da 4K çözünürlüklü bir ekranla gelmişti. Ancak sektörün lideri konumundaki Samsung’un ekran kalitesi konusunda çıtayı yükseltmesinin pazarın geneli üzerinde daha fazla etki yapacağı rahatlıkla söylenebilir.

UploadVR, Samsung’un “BioBlue” isimli yeni bir ekran teknolojisi geliştirdiğini ve bu teknolojinin şirketin AMOLED ekranlarına kıyasla daha az mavi ışık yaydığını da belirtiyor.

Şu an için prototip etiketi taşıyan 4K ekranın fazla zaman almadan bir Samsung telefonda boy göstermesi bekleniyor. Galaxy Note 7 bu konuda akıllara gelen ilk seçeneklerden biri oluyor.

İLGİLİ HABERLER