Teknoloji

Samsung’un 64-bit Exynos işlemcisi ARM tarafından doğrulandı

Apple’ın 64-bit tabanlı A7 işlemcisini iPhone 5s ile birlikte sunmasının hemen ardından Samsung’un da karşılık vereceği yazılıp çizilmeye başlanmıştı. Samsung tarafından da bu konuda destekleyici açıklamalar gelmişti. Örneğin Samsung’un LSI sistem başkanı Stephen Woo, CPU tarafında Apple’ın takip edilebileceğinin işaretini vermişti.

samsung-exynos-5-150113

Şimdi de üst düzey bir ARM yöneticisi Samsung’un gelecek yıl çıkaracağı akıllı telefon ve tabletlerinde yer alacak 64-bit Exynos işlemcisine son hâlini vermekte olduğunu dile getirdi. Samsung’un muhtemelen sekiz çekirdek taşıyacak bu işlemcisi Apple’ın A7 işlemcisinden daha güçlü olabilir.

Yöneticinin belirttiğine göre Samsung ve ARM yöneticileri hafta başında bir görüşme yaptı. Bu görüşmede Samsung’un gelecek yıl çıkaracağı akıllı telefonunda kullanılması beklenen ARM tabanlı 64-bit yonga tartışıldı. Ayrıca yönetici ARM’in 128-bit tabanlı işlemcilerin çalışmalarını da yaptığını dile getirdi. Ancak bu mimariye dayanan işlemcilerin iki yıldan önce çıkması beklenmiyor.

Apple, 64-bit mimarisine geçerek daha karmaşık uygulamaların, yüksek performanslı oyunların kapısını açtı, geliştiricilere bu imkanlardan yararlanma fırsatı sundu. Samsung’un da Android ekosistemine benzer imkanları getirmesi bekleniyor.

İlgili >> PhoneArena

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER