Teknoloji

Samsung 600 binden daha fazla Galaxy Tab satıldığını iddia ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

official_3Samsung piyasaya çıkışından bu yana 600 binden daha fazla sayıda Galaxy Tab tablet sattığını duyurdu. Şirket bu tablonun ışığında 2010’un sonu için kendine koyduğu 1 milyonluk satış hedefine ulaşacağını düşünüyor. Sadece Samsung’un anavatanı Güney Kore’de, 14 Kasım’da satışa çıkan Galaxy Tab yaklaşık 1 hafta gibi kısa bir sürede 30 bin adet satmayı başardı.

Şirket 7 inç’lik tablete gelen talebin birçok ülkede arzı aşmakta olduğunu bildirdi. Galaxy Tab’in lansmanının yapıldığı IFA 2010’da konan ve iddialı olarak nitelendirilen 1 milyon hedefine ulaşacağı düşünülen Samsung gelecek sene hedefi daha da yükseklerde. Şirketin mobil bölümünün başındaki isim olan Shin Jong-kyun “tablet PC’lerin gelecek sene pazarın büyük bir kısmını ele geçireceğini” öngörüyor. Şirket mevcut Galaxy Tab’den daha büyük ve daha küçük ekranlı birkaç modeli çıkaracağını daha önceden taahhüt etmişti.

Bu arada Samsung Galaxy Tab’in önümüzdeki günlerde Türkiye’de de satışa sunulması bekleniyor. Perşembe günü bu tabletin basın tanıtımı yapılacak. Orada olacak ve izlenimlerimizi sizinle paylaşacağız.

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER