Manşetler

Samsung 5 inç 1080p ekranlı Windows Phone hazırlıkları yapıyor

Samsung 2014 yılında yeni bir amiral gemisi Windows telefonu çıkarmayı planlıyor olabilir. SM-W750V kod adına sahip olan bu cihaza ait olan kullanıcı aracısına birkaç kez rastlandı. Bunda yer alan bilgilere göre varsayılan internet tarayıcısı Internet Explorer. Bu da cihazın Windows Phone ile çalıştığını akıllara getiriyor.

samsung-windows-phone-160114

Cihazla ilgili başlıca detaylar henüz bilinmiyor, ancak 2013 yılında bu telefona ait Bluetooth sertifika onayı ve sevkiyat dokümanları sızmıştı. Bu bilgiler bir araya getirildiğinde SM-W750V’nin 5 inç, 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü ekran ve LTE desteği barındıracağı görülüyor.

Samsung Windows Phone tarafına son zamanlarda fazla ilgi göstermiyordu. Cihazın çıkardığı Windows telefon sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Son gördüğümüz modellerden bir tanesi Ativ S I8750’ydi, bu telefon Android tabanlı Galaxy S III’ün Windows versiyonu niteliğini taşıyordu.

Windows Phone 8 GDR3 güncellemesiyle birlikte daha yüksek profilli donanım desteği sağlanıyor. Bu da Samsung’un Windows Phone ekosistemine yeniden odaklanması için motivasyon oluşturmuş olabilir.

Samsung’un adı şu sıralar birçok telefon ve tablet dedikodusuyla birlikte anılıyor. Güney Koreli şirketin önümüzdeki ay düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde yeni ürünlerini tanıtması bekleniyor. Bir Windows telefonu da bunlar arasında yer alabilir.

İlgili >> Engadget, Unwired View

İLGİLİ HABERLER