Teknoloji

Samsung 4:3 görüntü oranına sahip tabletler üstünde çalışıyor

samsung chatgpt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-logo-280514

SamMobile’da yer alan bir habere göre; Samsung, tıpkı Apple iPad ve Google Nexus 9 gibi, 4:3 görüntü oranına sahip tabletler üstünde çalışıyor. Haberde şirketin SM-T35x/SM-T55x ve SM-P35x/SM-P55x kod adlarıyla anılan dört tablet hazırladığı belirtilirken, T35x ve P35x modellerinin 7 inç, T55x ve P55x modellerinin ise 9 inç ekrana sahip olacağı iddia edildi.

Dört tablette de 64-bit Qualcomm Snapdragon 410 işlemcinin kullanılacağı; T serisi modellerinin Samsung Galaxy Tab 4 8.0 ve 10.1’in, P serisi modellerinin ise Galaxy Note tablet ailesinin yeni orta sınıf üyeleri olacağı SamMobile haberindeki bilgiler arasında yer alıyor.

Google’ın 4:3 görüntü oranına sahip Nexus 9 tableti için kimi eleştirmenler olumlu yorumlarda bulunmuş, kimi eleştirmenler ise 16:9 görüntü oranının eksikliğinin hissedildiğini belirtmişti. 4:3 görüntü oranından memnun kalanların en çok dikkat çektiği nokta ise cihazın hem yatay hem de düşey modda rahat kullanılması olmuştu.

SamMobile’ın haberinde Samsung’un söz konusu tabletlerin gelişimi konusunda henüz fazla bir ilerleme kaydetmediği bilgisi de yer alıyor. Dolayısıyla Güney Koreli üreticinin 4:3 görüntü oranlı yeni tabletlerinin mart ayının başında Barselona’da düzenlenecek 2015 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılması beklenmiyor. Samsung’un yeni tabletlerinin 2015’in ikinci veya üçüncü çeyreğinde görücüye çıkması daha olası gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER