Manşetler

Samsung Galaxy S7 satışları şirkete kâr artışı olarak geri döndü

samsung
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsungSamsung Electronics 2016’nın ilk çeyreğine ait kazanç raporunu açıkladı ve şirketin tahmin edilenden biraz daha iyi performans sergilediği görüldü.

2016’nın ilk üç ayında 49.78 trilyon won gelir ve bunun üzerinden 6.68 trilyon won kâr elde edilen şirket yıldan yıla sırasıyla yüzde 6 ve 12’lik artışlar gerçekleştirmiş oldu. Samsung, kârda büyümeye Galaxy S7 ve S7 edge’in daha erken çıkması ve başarılı satışlar gerçekleştirmesinin neden olduğunu, bunun yanı sıra OLED panellerinin satışının artmasının ve yarı iletkenler biriminin güçlü faaliyetlerinin de etkili olduğunu belirtiyor.

Galaxy S7’nin erken çıkmasının kârlılıkta büyümeye olumlu etkide bulunduğuna dikkat çekiliyor, mobil birim ise işletme kârlarında yüzde 42’lik bir sıçrama gerçekleştirdi. Geçen yıl Galaxy S6’nın piyasaya çıkışı nisan ortasını bulmuştu. Bu demek oluyor ki, yıldan yıla karşılaştırmalara bakıldığında geçen yılın aynı döneminde amiral gemisi Android telefonlarının etkisi görülmezken, bu yılın telefonları S7 ve S7 edge’in etkileri tabloya bir şekilde yansıyor.

Esas soru Samsung’un hızını koruyup koruyamayacağı olacak. Apple’ın iPhone satışlarının ilk kez düşüş gösterdiği ve Samsung’un da akıllı telefon pazarında azalan talebe dikkat çektiği bir ortamda gelişmeleri büyük ilgiyle takip edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER