Manşetler

Samsung’un 2015 model kuantum nokta teknolojili Ultra HD TV’leri SUHD markasıyla geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-suhd-tv-060115-1

Samsung bu yılın tüketici elektroniği fuarında 2015 model TV serisinin duyurusunu gerçekleştirdi. Güney Koreli şirket yeni nesil TV’lerini “SUHD” olarak adlandırıyor.

SUHD terimi Samsung’un kuantum nokta teknolojisini temsil ediyor. Kuantum nokta teknolojisi sayesinde LED TV’lere göre daha yüksek kontrastlı ve daha fazla renk barındıran görüntüler elde etmek mümkün oluyor. Üstelik bütün bu avantajlar daha düşük maliyetle gerçeğe dönüşüyor.

UHD teriminin önüne eklenen “S”, süper görüntü kalitesini, etkileyici derecedeki kontrastı, çarpıcı parlaklığı ve olağanüstü renkleri temsil ediyor. Saydığımız bu unsurları niteleyen sıfatların her birinin İngilizce’deki karşılıkları “S” harfiyle başlıyor. Ayrıca buna bir de S’nin Samsung kelimesinin baş harfi olmasını ekleyin.

2015 model SUHD TV’lerin her biri kavisli panellere sahip. Bu noktada Samsung’un 2014’te gerçekleştirdiği TV satışlarının yarısından fazlasının kavisli panellere sahip modeller olduğunu belirtmekte fayda var.

samsung-suhd-tv-060115-2

Üst sınıf model olan JS9500 yivlenmiş çerçeve tasarımıyla dikkat çekerken JS9000 modeliyse arkasındaki yumuşak ve dokulu Shirring tasarımıyla farklılık yaratıyor. Ayrıca seri içinde JS8500 modelleri de bulunuyor.

Bütün bu 2015 model SUHD TV’lerde Tizen işletim sistemi çalışıyor. Tizen Samsung’un akıllı telefon ve tabletler haricindeki birçok ürününde yer verdiği bir işletim sistemi. NX fotoğraf makineleri ve Gear akıllı saatlerinden sonra Tizen’i Samsung’un TV’lerinde de görüyoruz.

Samsung’un 2015 model SUHD TV’lerini ne kadara satacağı bilinmiyor. Ancak daha düşük maliyette olduğu söylenen kuantum nokta teknolojisiyle birlikte UHD TV’ler daha fazla eve girebilir.

İLGİLİ HABERLER