Teknoloji

Samsung 2012’de satışa çıkacak Windows 8 PC’lerle ilgili ipuçları verdi

Samsung’un PC işlerinden sorumlu satış ve pazarlama sorumlusu Uhm Kyu Ho, 2012 yılı içinde üreticiden göreceğimiz Windows PC’ler arasında dokunmatik ekranlı PC’lerin de bulunacağını belirtti.

Seoul’de düzenlenen bir etkinlikte konuşan Ho, söz konusu bilgisayar serisinin dokunmatik ekran ve kablosuz klavye barındıracağını ve Windows 8’in standart olarak yüklü geleceğini belirtti. Bu modeller mevcut Series 7 serisine yakın olacak. Series 7 serisi genellikle kurumsal kullanıcıları hedefliyor. Windows 8 bu mevcut seriye yeni hedef kitlelerinin kapılarını açabilir. Samsung PC işlerinin başındaki isim olan Nam Seong Woo da Windows 7’nin kişisel bilgisayarlara özel uygulamaları çalıştırabildiğini, Windows 8 ile birlikte iPad ve tüm Android cihaz kullanıcılarının da Windows’a çekilebileceğini vurguladı.

Samsung dizüstü bilgisayar satışlarını bu yılın sonuna kadar yüzde 80 oranında arttırıp 18 milyon birime çıkarmayı hedefliyor. Bu hedef geçtiğimiz şubat ayında Samsung’un bilgi teknoloji çözümleri başkanı Kevin Lee tarafından dile getirilmişti. Şirketin bu hedefine ne kadar yaklaştığını henüz bilmiyoruz, ancak şirketin akıllı telefon sektöründe iyi bir performans gösterdiğini göz önünde bulundurursak, bilgisayar tarafında da işlerin iyi gittiği tahmininde bulunabiliriz.

Windows 8 ile birlikte sadece Samsung markalı dizüstü bilgisayarlar değil, tabletler de yeni bir boyut kazanmış olacak. Samsung’un Android tabletlerinin müşteriler tarafından ilgiyle karşılandığını söyleyebiliriz. Benzer bir durumun piyasaya çıktığında Windows 8 tabletler tarafında da gerçekleşmesi çok da sürpriz sayılmaz.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER