Teknoloji

Samsung 2012’de cep telefonu sevkiyatında Nokia’yı geride bırakmayı hedefliyor

samsung-galaxy-s-ii-turkiye-lansmani-00011

Samsung Nokia’yı cep telefonu pazarında gelir bakımından çoktan geride bırakmıştı. Ancak Güney Koreli şirket Finlandiyalı şirketi artık toplam sevkiyat rakamlarında da geride bırakacağına olduğuna inanıyor. CES 2012 için Las Vegas’ta bulunan Samsung CEO’su Choi Gee Sung şirketinin Nokia’yı gelir bakımından en son çeyrekte geride bıraktığını ve toplam sevkiyat bakımından da onları geride bırakabileceklerine inandığını dile getirdi. Şirket 2012’de dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi olmayı hedefliyor.

Nokia on yılı aşkın bir süredir cep telefonu pazarının hakimi konumunda. Ancak Finlandiyalı şirket son birkaç yıldır yükselişte olan akıllı telefon pazarında Android ve iOS’e karşı rekabet etmekte pek de başarılı olamadı. Nokia’nın akıllı telefon satışları 2011’in ikinci yarısında Apple’ınkinin gerisinde kaldı. Şirket Microsoft ile işbirliğine giderek Wndows Phone cihazlarıyla akıllı telefon pazarındaki kan kaybını dindirmeye çalışıyor.

Reuters’in haberine gre Nokia 2011 yıından 418 milyonluk cep telefonu satışı bekliyor. Samsung’un beklentisiyse 320 milyon seviyesine. Bu yıl Nokia ve Samsung için yapılan tahminler sırasıyla 388 milyon ve 359 milyon. Görünen o ki, ara daha da kapanacak. Analistler Nokia ve Samsung arasında bölünmüş durumda. Bazıları Samsung’un momentumunu 2012’de devam ettirip Nokia’yı geçeceğine inanırken, bazıları da Nokia’nın liderliğini koruyacağını düşünüyor.

Gartner analistlerinden Carolina Milanesi Nokia’nın gelişmekte olan ülkelerde güçlü bir paara sahip olduğunu ve pazar büyümesi hususunda büyük potansiyel taşıyan bu ülkelerde Nokia’nın büyük avantaja sahip olduğunu düşünüyor. Bu nedenle Samsung’un bu yıl içinde Nokia’yı yenmesinin zor olacağını düşünüyor. Samsung’un güvendiği noktanın ise Nokia’nın gelişmiş ülke pazarlarında başarısız olacağına dair inanç olduğuna da dikkat çekiyor.

İlgili – Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER