Manşetler

Samsung 2012 dördüncü çeyrek tahminlerini tutturdu, 14.57 milyar TL kâr elde etti

Samsung, bu ayın başlarında açıkladığı beklentilerin gerçekleştiğini ortaya çıkardığı finans raporuyla gösterdi. Şirket geride kalan 2012 dördüncü çeyrekte elde ettiği 56.06 trilyon won (yaklaşık 93.28 milyar TL) gelir üzerinden 8.84 trilyon won (yaklaşık 14.57 milyar TL) kârı hanesinde yazdı. Rakamlar daha önce 56 trilyon won gelir ve 8.8 trilyon won kâr tahmininde bulunan Samsung’un beklentilerinin biraz üstünde çıktı. Güney Koreli şirket kârını 2012’nin üçüncü çeyreğine göre yüzde 10 artırırken geçen yılın aynı dönemine göreyse yüzde 89.3 gibi büyük bir yükselme kaydetti. 2012 yılının geneli için toplam gelir 201.10 trilyon won (331.4 milyar TL), operasyon kârı da 29.05 trilyon won (47.88 milyar TL) olarak gerçekleşti.

Samsung-Galaxy-S-III-Inceleme-00009

Samsung’un mobil pazar işleri bu finans tablosunun ortaya çıkmasında önemli bir rol oynuyor. Samsung Mobile Communications birimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 4’lük büyüme kaydetti. Şirket Samsung Galaxy S III ve Galaxy Note II modellerinin akıllı telefon işlerinin performansında itici güç oluşturduğunu kaydetti. Yarı iletken birimi de etkileyici bir performans gösterdi, Samsung’un yonga birimi bir önceki çeyreğe göre operasyon kârı anlamında yüzde 39’luk bir artış kaydetti ve 1.42 trilyon won (2.34 milyar TL) gibi bir rakama ulaştı. Televizyonlar tüketici elektroniği sektörünün problemli alanlarından biri olarak görülse de, Samsung bu alanda da bir sorun yaşamıyor gibi görünüyor. Şirketin çatısı altında TV ve görüntü panellerini de barındıran Tüketici Elektroniği birimi operasyon kârı anlamında bir önceki çeyreğe göre yüzde 87’lik bir artış gösterdi.

Rakamlar oldukça parlak bir görünüm ortaya koysa da, Samsung 2013’e ihtiyatlı bakıyor. Finansal sonuçların açıklanmasından hemen sonra düzenlenen ve sonuçların tartışıldığı telekonferans görüşmesinde Samsung yöneticileri şirketin dönemsel şartlara bağlı olarak 2013’ün ilk çeyreği için kazançta düşüş yaşanabileceğine dikkat eçkti. BT endüstrisindeki dinamik değişimin kendilerini de etkileyebileceğine, bilgisayar gibi geleneksel ürünlere olan ilginin azaldığı, bunun yerine mobil ürünlere eğilimin giderek arttığına dikkat çekildi.

İlgili >> Samsung

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER