Teknoloji

Samsung 2011’in son çeyreği için rekor gelir beklentisi içinde

Samsung geride kalan 2011 dördüncü çeyrek mâli yılına yönelik finans raporunu açıkladı. Şirketin kârı geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında dikkate değer seviyede arttı. Bunda özellikle akıllı telefonlarda elde edilen başarı büyük rol oynadı. Her ne kadar tam sonuçlar henüz çıkmamış olsa da, Samsung geride kalan üç aylık dönem için yaklaşık 47 milyon won (76 milyar TL) satış geliri ve 5.2 trilyon won (8.4 milyar TL) operasyon kârı bekliyor.

Samsung’un mobil departmanının 2011’i iyi geçirdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Geçtiğimiz ay 300 milyonuncu telefonunu sattığını duyuran şirket 2011’in üçüncü çeyreğinde Apple’ı geride bırakara dünyanın en büyük akıllı telefon satıcısı unvanını ele geçirmişti. 2011’in son çeyreğinde satışlar, Samsung’un tahminlerine göre, geçen yılın aynı dönemine göre düşüş gösterecek olsa da, TV ve mobil iş kollarında kâr açıklanması bekleniyor. 2010’un son çeyreğinde 170 milyar won (275 milyon TL) zarar eden TV kolunun bu çeyrekte kabaca 170 milyar won kâr açıklaması bekleniyor. Şirketin 2011’de 45 milyon TV satmak gibi bir hedefi vardı ve bu hedef kasım ayında aşıldı.

Geçtiğimiz yılın sonlarında Sony’nin S-LCD girişimindeki payını satın alarak bu girişimin tek sahibi hâline gelen Samsung, aynı zamanlarda Seagate ile olan satış işlemlerini tamamlamış ve sabit disk işlerini bu şirkete devretmişti. Depolama birimi tarafından Güney Koreli şirketin bundan böyle katı hâl sürücülerine ağırlık vermesi bekleniyor.

İlgili – Samsung

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER