Teknoloji

Samsung 1.5 GHz’lik çift çekirdekli Exynos 4212 işlemciyi tanıttı

Samsung, en yeni Exynos mobil işlemcisi Samsung Exynos 4212’nin duyurusunu yaptı. 1.5 GHz hızında çalışan bu çift çekirdekli işlemci şirketin gelecek nesil akıllı telefon ve tabletlerinde yer alacak. 32 nm süreci kullanılarak geliştirilen Exynos 4212 üç boyutlu oyun ve grafik desteği hesaba katılarak geliştirilmiş. Gameloft’un bu yeni yonganın yeteneklerinden yararlanacak oyunlar geliştirmeye başlaması bunun bir göstergesi sayılır.

Exynos işlemcisinin bir önceki nesli şirketin en çok satan Android akıllı telefonu Samsung Galaxy S II’de yer alıyordu. Bu işlemci 1.2 GHz’lik hızda çalışıyor, ancak Android korsanlarının çabalarıyla hız aşırtma işlemi gerçekleştiriliyor. Böylelikle zaten iyi bir performans sergileyen Galaxy S II’nin daha da iyi performans göstermesi sağlanıyor. Samsung, Exynos 4212’nin hangi cihazlarda bulunacağını açıklamış olmasa da, geçen hafta tanıtılan Galaxy S II HD LTE ve Galaxy S II LTE cihazlarında yer alan 1.5 GHz’lik çift çekirdekli işlemciler Exynos 4212 olabilir.

Öte yandan, Güney Koreli şirket akıllı telefonlar için 16 megapiksellik CMOS kamera sensörünün duyurusunu da yaptı. Arkadan aydınlatmalı sensör kullanan bu sensör düşük ışıkta da iyi bir performans sergiliyor. Bu sensörün kasım ayında dağıtıma çıkması bekleniyor. 1.2 megapiksellik ikinci sensör ise özellikle mobil cihazların ön tarafında kullanılmak üzere geliştirildi, saniyede 30 çerçeve hızında 720p HD video kayıt desteği sunuyor.

İlgili – Samsung

İLGİLİ HABERLER