Eğlence

Rock Band 4 yıl içinde çevrim içi çok oyunculu oyun deneyimine kavuşuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

rock band 4Rock Band’in en büyük eksikliklerinden birisi, çok oyunculu oyun deneyiminin lokal düzeyde sınırlı kalmasıydı. Dört ya da beş kişi aynı odada, plastik enstrümanlarla sanal sesler çıkarmaya çalışırken, eğlenceyi engellemek pek kolay olmuyor. Ancak insanları her zaman fiziksel olarak bir araya getirmek pek mümkün değil.

Bu durumu dikkate almışa benzeyen yapımcı Harmonix, Rock Band 4 için çevrim içi çok oyunculu oyun deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Yıl sonuna yetişmesi beklenen özellik çerçevesinde oyunculara “Hızlı Oyun” benzeri bir deneyimin yaşatılması planlanıyor. Böylelikle sanal grubunu bir araya getirememekten yakınan oyuncular, aradıkları pratik imkanına kavuşmuş oluyor.

Harmonix, Pax East etkinliğinde Battleborn karakterleri Miko ve Thorn’un önümüzdeki ay oyuna ekleneceğini de duyurdu. Oyuncular, yine mayıs ayı itibarıyla plastik setlerine ikinci bir davul pedalı dahil edebilecek. Oyun için hazırlanan bahar güncellemelerinin sonuncusu ise haziranda yayınlanacak ve pratik moduyla şarkıları yavaşlatmak ve zorlu bölümlerin üzerinden tekrar tekrar geçmek mümkün olacak.

Rock Band 4 için yazı sessiz geçirmeyi planlayan Harmonix, bu dönemde sonbaharda gerçekleştireceği güncellemelere odaklanacak. Sonbahar güncellemesi konusunda şu an için sessiz kalmayı tercih eden şirket, sadece yeni ve daha önce görülmemiş özelliklerin sunulacağını belirtmekle yetindi. Şirket, konuya ilişkin detayları haziran ayında gerçekleşecek E3 oyun fuarında açıklamayı planlıyor.

Rock Band 4, orijinal Guitar Hero ve Rock Band oyunların fenomen haline gelmiş popülaritesini yeniden canlandırmayı amaçlıyor. Temel formülü değiştirmeyen oyun, bazı mekanik özellikler üzerinde ince ayar yapmakla yetinmiyor. Oyunun PC versiyonu için başlatılan kitle fonlama kampanyası başarısızlığa uğradığı için bir süre daha Rock Band keyfi için yeni nesil konsollara bağımlı kalınacak gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER