Teknoloji

RIM’in ilk hediyelik uygulaması DriveSafely Pro BlackBerry App World’de ücretsiz olarak yayınlandı

RIM, geçtiğimiz hafta yaşanan BlackBerry servis kesintisinin ardından bir özür hediyesi olacak şekilde çeşitli paralı uygulamaları yıl sonuna kadar ücretsiz sunma kararı almıştı. Toplam fiyatı 100 doların üzerinde olan 12 farklı uygulama ve oyun ücretsiz olarak sunulacaktı. 19 Ekimde başlayacağı belirtilen hediyelik uygulama ve oyun sürecinin ilk adımı DriveSafe.ly Pro uygulaması oldu.

DriveSafe.ly 2.0 uygulaması kullanıcılar araba kullanırken gelen yazılı mesaj ve e-posta iletilerini sesli olarak okuyor, böylelikle sürücünün dikkati de dağılmıyor. Öte yandan DriveSafe.ly 2.0 Pro uygulaması kullanıcılara sesli komutlarla gönderene yazılı mesaj gönderme veya onu arama gibi imkânlar da sunuyor.

On iki uygulamanın geri kalanları önümüzdeki dört hafta içinde yayınlanmış olacak. Tabii ki, bu uygulamaların erişilebilirliği kullanıcının hangi BlackBerry OS versiyonuyla çalışan telefonu kullandığına veya hangi ülkede yaşadığına göre değişecek. Bu arada RIM’in önümüzdeki haftalarda ücretsiz uygulama listesine yenilerini de ekleyip müşterilerinin gönlünü daha fazla hoş tutabileceği de söyleniyor.

Eğer bir BlackBerry kullanıcısıysanız, BlackBerry App World’e girip DriveSafe.ly 2.0 Pro uygulamasını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. SIM 3, Photo Editor Ultimate, Vlingo Plus: Virtual Assistant gibi uygulamalar da yolda.

İlgili – BlackBerry

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER