Teknoloji

RIM’in ilk BBX cihazları PlayBook’a benzeyecek, BES desteği barındıracak

RIM’in BBX tabanlı gelecek nesil akıllı telefonlarıyla birlikte PlayBook’un sunduğu ekran çözünürlüğü cebe sığacak tasarımlara indirgenmiş olacak. Yani, Kanadalı şirketten 16:9 en boy oranlı, 1024 x 600 çözünürlüklü ekrana sahip mobil cihazlar yolda.

RIM’in geliştirici ilişkileri ve ekosistem geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Alec Saunders PCMag’e verdiği demeçte BlackBerry PlayBook için uygulaa geliştiren yazılımcıların uygulamalarının gelecek yılın başında beklenen ilk BBX akıllı telefonlarında çalışacağından kuşku duymamaları gerektiği konusunda güvence verdi. Yine de, alternatif ekran büyüklüklerinin ve çözünürlüklerinin yolda olduğuna dair ipucu da verildi.

Başkan yardımcısının birden fazla ekran çözünürlüğü alternatifi hakkında konuşması başlangıçtaki BBX modellerinin mini-PlayBook tarzında olacağını, sonraki modellerin ise geleneksel BlackBerry mobil cihazlarına yakın bir tasarıma veya daha yüksek ekran çözünürlüğüne sahip olacağı ihtimallerini de akıllara getiriyor.

Analistler geçtiğimiz ağustos ayında Colt kod adıyla anılan 4 inç’lik BBX cihazının ayrıntıları internete sızmıştı. Söz konusu cihazın BlackBerry Enterprise Server desteğinden yoksun bir şekilde çıkacağı söylenmişti. Ancak Saunders bu dedikoduyu yalanladı ve BBX cihazlarının mevcut PlayBook ile aynı fonksiyonları bünyesinde barındıracağını, yani doğal e-posta desteği ve BES entegrasyonunun da bulunacağını belirtti. BlackBerry PlayBook OS 2.0’ın şubat ayından önce gelmeyeceğine dair açıklamayı göz önünde bulundurursak, ilk BBX cihazlarının da şubat ayı veya sonrasında geleceği tahmininde bulunabiliriz.

RIM’in geçtiğimiz ay duyurdu QNX tabanlı BBX işletim sistemiyle birlikte şirketin tabletleri ve akıllı telefonlarının tek bir işletim sistemiyle yüklü şekilde çıkacağının işareti verilmişti. BBX iki ve üç boyutlu oyun desteği, Android uygulamalarını çalıştırma yeteneği ve Cascades adı verilen yeni bir kullanıcı arayüzü çerçevesiyle birlikte gelecek.

İlgili – PCMag

İLGİLİ HABERLER