Teknoloji

RIM’in düşen hisse senedi fiyatları eşbaşkanları milyarderler kulübünden etti

RIM’in geçen hafta açıkladığı yıkıcı ilk çeyrek mâli raporu şirketin hisse senedi fiyatlarına büyük darbe vurdu. Wall Street’in tahminlerini karşılayamayan BlackBerry üreticisi bütün yıla dair beklentilerini de düşürmüş durumda. Şirket bir yandan iş gücünde azaltmaya gideceğini açıklarken bir yandan da piyasaya çıkmayı bekleyen ürünlerin çıkışını erteledi.

Tüm bu haberler her RIM yatırımcısı için kötü, ancak özellikle iki kişi bu durumdan büyük üzüntü duyuyor olmalı. RIM’in eşbaşkanları Mike Lazaridis ve Jim Balsillie şirketin yüzde 10’undan fazlasını elerinde bulunduruyordu ve bu hisseler her ikisini de milyarder statüsüne eriştirmişti. Lazaridis geçen yıl, 1.9 milyar dolarlık kişisel servetle Forbes tarafından dünyanın 651’inci en zengin adamı ilân edilmişti. Balsillie ise 1.8 milyar dolarlık net servet ile listede 692’nci sırada yer almıştı.

Bugünkü duruma bakıldığında, eşbaşkanların elindeki şirket hisselerinin değeri toplamda hâla 1 milyar doların üzerinde. Ancak ayrı ayrı bakıldığı zaman her ikisine de kabaca 800 milyon dolar değerinde hisse düşüyor. Ballsillie ve Lazaridis’in tekrar milyarderler kulübüne girmeleri için şirketin kötüye doğru seyreden gidişatını değiştirmeleri gerekiyor.

İlgili – Financial Post

İLGİLİ HABERLER