Teknoloji

RIM’den Lazaridis: Eğer ülkeler Internet’le başedemiyorsa, O’nu kapatmalılar

RIM’in eş CEO’su Mike Lazaridis geçmişte de bazı cesur açıklamalarda bulunmuştu. Ancak BlackBerry’leri yasaklayan ya da yasaklamakla tehdit eden ülkelerle ilgili sorun Lazaridis’in kendini aşmasına neden olmuşa benziyor.

CEO, Wall Street Journal’a “hararetli” olarak nitelendirilen bir röportaj verdi. Lazaridis durumun Internet ile ilgili olduğunu, Internet’teki herşeyin zaten şifrelenmekte olduğunu ve şifreleme işinin sadece BlackBerry’lere has bir durum olmadığını savundu. Bunun yanında söz konusu ülkelerin Internet ile başa çıkamaması durumunda Internet erişimini toptan durdurmaları gerektiğini düşündüğünü belirtti. Sadece bu kadarla da kalmayan Lazaridis “birçok insanın doktora derecesi yok ve hatta bilgisayar biliminde bir dereceleri bile yok” diye kendilerini tehdit eden ülkelerdeki yöneticileri tanımlarken “Internet’in gerçeklerini anladıklarından emin olmak için onlarla çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Oldukça cesur açıklamalara rağmen Lazaridis bu durumun bir şekilde yoluna gireceğinden emin. O’na göre “eğer ortada mantıklı tartışma için bir şans varsa sorun elbette ki çözülecektir”.

Öte yandan RIM’i BlackBerry servisini kapatmakla tehdit eden ülkeler arasına Endonezya da katıldı. Ayrıntıları aşağıdaki AP bağlantısında bulabilirsiniz.

İlgili – Wall Street Journal
İlgili – AP

İLGİLİ HABERLER