Teknoloji

RIM yöneticisine göre BlackBerry PlayBook tek başına bile mükemmel bir cihaz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Şimdiye kadar piyasada gördüğümüz tabletlerin sadece çok az bir kısmı akıllı telefon gibi daha küçük bir cihazın uzantısı olarak işlev görecek bir cihaz gibi geliştirilmişti. Birçok üretici önemli işlevler için başka bir cihaza bağlanma gerekliliği duymayan, tek başına kullanılabilen tabletler geliştirdi. BlackBerry PlayBook’ta ise durum biraz farklı. Research In Motion’ın ilk tableti hakkında en çok şikayetin dile getirildiği noktalardan bir tanesi cihazın bazı özelliklerinin kullanılması için bir BlackBerry akıllı telefonuna bağlanmasının gerekli olması.

RIM, Takvim, Kişi Listesi ve Notlar gibi PIM-bağlantılı uygulamaların PlayBook’ta kullanılması için tabletin bir BlackBerry cihazına bağlanmasını şart koşuyor. Bu bağlantı kablolu ya da kablosuz olabilir. Aynı şekilde tablet cihazı bir BlackBerry akıllı telefonuna bağlamadan e-posta uygulamasını kullanmak da mümkün olmayacak.

Bazıları bu durumu moral bozucu olarak nitelendirse de, RIM’in PlayBook’tan sorumlu kıdemli ürün yöneticisi Ryan Bidan bu tabletin tek başına bile mükemmel bir tablet olduğunu söylüyor. PlayBook’un BlackBerry’ye bağımlı bir cihaz olmadığını da sözlerine ekliyor. Yine de, Bidan söyledikleri potansiyel müşterilerin PIM-bağlantılı uygulamalarla ve bunlara erişim için bir BlackBerry akıllı telefona bağlantının gerekmesiyle ilgili şikayetleri karşılmakatan uzak. Bunun yerine Bidan olaya daha geniş bir açıdan bakıyor ve PIM fonksiyonlarının BlackBerry akıllı telefonuna bağlantıya gerek duymadan çalışacağı günlerin “platform geliştikçe” mümkün olacağını söylüyor. Herhangi bir tarih verilmiyor, ancak bunun er ya da geç geleceği söyleniyor.

İlgili – Forbes

İLGİLİ HABERLER