Teknoloji

RIM yeni CEO’yu ararken dışarıdaki moronlardan korkup içe yönelmiş

RIM’in yönetim kurulunda yer alan bir kişi, şirketin yeni CEO seçimi ya şirketin içine bakıp BlackBerry işlerini kurtarmak ya da işi çocuklara veya dışarıdan gelip şirketi yok edecek moronlara bırakma tercihi üzerine kuruluymuş. RIM’in yönetim kurulunda yaklaşık beş yıldır yer alan Roger Martin, şirketin eşbaşkanlar Jim Balsillie ve Mike Lazaridis’i birkaç yıl önce koltuğundan etmesi gerektiği şeklindeki yorumlara katılmadı. Martin, RIM için en iyi stratejinin devamlılığı sağlayacak yöntem olduğunu kaydetti.

Martin, The Globe and Mail gazetesine yaptığı açıklamada söz konusu CEO geçişini dört yıl önce yapmaları gerektiği şeklindeki yorumlara gülüp geçtiğini belirtti. Eski CEO’ları savunan bir üslupla konuşsa da, RIM’in şimdiye kadar akıllı telefon pazarını doğru okumayı başaramadığını da kabul etti. İnsanların RIM’in Apple gibi güçlü telefon yapamayacağı şeklinde bir fikrinin oluştuğunu, aslında bunu yapabileceklerini, ancak müşterilerin bu tarz bir verimsiz batarya ve şebeke verimsizliğine katlanabileceklerine inanmadığını dile getirdi. Daha iyi bir internet tarayıcısı fikrini senelerdir savunduğunun altını çizen Martin’in bu talebine BlackBerry 7’nin ilaç olması da işin biraz geç gerçekleştiğini gösteriyor.

RIM’de kavgaya hazır bir havanın oluşmakta olduğu görülüyor. Yeni CEO Thorsten Heins görevi devraldıktan sonra yaptığı açıklamada tüm Android telefonlarının birbirinin aynısı olduğunun altını çizmişti. Aslına bakarsanız, internete sızan ilk BlackBerry 10 cihazlarından birisinde de Android havasını algılamadık değil. Bu arada BlackBerry DevCon Europe‘ta edilen bazı sözler RIM’in iOS’ten çok Android’i hedef aldığını gösteriyor. BlackBerry App World’ün Android Market’ten daha kârlı olduğunu birkaç kez duyduk.

İlgili – The Globe and Mail

İLGİLİ HABERLER