Manşetler

RIM ve Adobe yöneticileri Mike Lazaridis ve Kevin Lynch’ten BlackBerry PlayBook sunumu – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM’in yakında çıkaracağı PlayBook adlı tablet bir önceki günkü Adobe MAX konferansının gözdelerinden bir tanesiydi. Adobe’nin CTO’su Kevin Lynch ve RIM’in eşbaşkanlarından Mike Lazaridis bu “profesyonel tabletin” halka açık ilk resmi test sürüşünü gerçekleştirdiler.

İkili ilk olarak MR tarayıcısı görüntüleme uygulamasına göz attılar. Anlaşılan RIM-Adobe ikilisi bu yolla sağlık sektörünün kalbini çalmak istiyor. Bununla birlikte PlayBook’un Air tabanlı video oynatıcısı ve tarayıcıya iliştirilmiş Flash oynatıcısı da gösterimdeydi. Her ikisi de oldukça kusursuz çalışıyor gibi görünüyor. Tabletin arkaplanda çalışmaya devam eden uygulamaları kartlar şeklinde gösterimi güzel görünüyor.

Video BlackBerry’nin YouTube hesabına yüklenmiş. (Biz YouTube’u açamayanlar için bu videoyu başka bir ortama yüklemek zorunda kaldık.) Videonun bazı yerleri kesilmiş, ancak bunun sıkıcı kısımları çıkarmak için yapılmış zararsız hamleler olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bir iki yerdeki kesintiler sanki PlayBook’ta meydana gelen hesapsız hareketleri ya da RIM’in arzu ettiğinden yavaş çalışan bir uygulamayı göstermemek için yapılmış gibi duruyor. Tabii ki, PlayBook’un çıkışına birkaç ay daha var. Sözü edilen problemler de bu zaman zarfında çözüme kavuşacaktır. Videonun sonunda Lynch’in cihazın ne zaman çıkacağı sorusunu Lazaridis’in baştan savması da dikkatten kaçmadı.

İlgilenenler için BlackBerry PlayBook’un demo videosu aşağıda yer alıyor.

Video: RIM BlackBerry PlayBook gösterimi

İlgili – YouTube

İLGİLİ HABERLER