Ulaşım

RIM Porsche 911’in kontrol paneline entegre edilmiş QNX tabanlı kullanıcı arayüzünü sergiledi

Lüks otomobil markası Porsche ile yürüttüğü işbirliği kapsamında geçtiğimiz aylarda BlackBerry Porsche Design P9981 modelini tanıtan RIM, geçtiğimiz hafta düzenlenen CES 2012‘de yeni bir Porsche işbirliğini görücüye çıkardı. Porsche 911’in içinde yer alan kontrol panelinde RIM tarafından hazırlanan ve BlackBerry PlayBook’un kullanıcı arayüzüne benzeyen QNX tabanlı kontrol arayüzü sergilendi.

RIM’in geliştirdiği kontrol arayüzü telefon çağrılarını kontrol etme, şarkı çalma, internet erişimi, uygulama ve navigasyon desteği gibi özelliklere sahip. BlackBerry PlayBook tabletin Porsche 911’e gömüldüğü gibi bir izlenim doğuran QNX tabanlı kullanıcı arayüzünün mobil tabletteki versiyonuna göre daha sade ve kısıtlı olduğunu söylemek gerek. Kullanıcı arayüzünün en üst seviyesinde kullanıcıların ihtiyaç duyacağı bilgiler verilmeye çalışılıyor. Sürücü, aradaki menülerde gezinmeden zaman, sıcaklık bilgisi, çalan şarkı gibi bilgileri tek bir arayüzde görme fırsatı elde ediyor.

QNX tabanlı kullanıcı arayüzünün yeni cihazlara ne zaman geleceği bilinmiyor. Belki Porsche’nin dışında farklı otomobil üreticileri de bu sisteme ilgi gösterebilir.

İlgili – Electronista

İLGİLİ HABERLER