Manşetler

RIM BlackBerry App World’ün adını BlackBerry World olarak değiştirdi, geliştiricilere dağıtılacak QWERTY klavyeli Dev Alpha C cihazları yolda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM, daha fazla yazılımcının BlackBerry platformuna ilgi göstermesi için bir hayli aktif davranıyor. Dünyanın birçok noktasında “BlackBerry Jam” adlı etkinlikler düzenleyen şirket yazılımcıların uygulamalarını geliştirmeleri sırasında kolaylık sağlamak amacıyla geniş yelpazede programlama dillerini destekliyor. Bunun yanı sıra uygulama mağazası BlackBerry App World’ün sadece uygulamalara değil, diğer içeriklere de ev sahipliği yapması planlanıyor. İşte bu plana uygun olacak şekilde uygulama mağazasının adında bir değişikliğe gidildi. Bundan böyle BlackBerry App World’den BlackBerry World olarak söz edeceğiz.

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenen BlackBerry Jam Asya etkinliğinde duyurulan bu yenilikle birlikte platform için çeşitli bölgesel iş ortaklıklarının açıklaması da yapıldı. Baidu, Kantana ve Fox Sports gibi kuruluşlarla gerçekleştirilen ortaklıklar duyuruldu. Bunun yanı sıra BlackBerry platformunda yer alan klavyenin tek bir sohbet oturumu sırasında farklı dilleri işleme ve bunlarla ilgili tahminlerde bulunma yeteneği de etkinlikte gözler önüne serildi.

BlackBerry 10 SDK’nın gold sürümümün gerekli olan tüm API’lar ile birlikte 11 Aralık tarihinde çıkması bekleniyor. Bu arada üzerinde fiziksel klavye de barındıran Dev Alpha C geliştirici cihazı için de yazılımcı kayıtları alınmaya başlandı. Geçtiğimiz mayıs ayından beri dağıtılan 7500 Dev Alpha cihazının ardından, kayıt yaptıran, iki veya daha fazla uygulamasını kaydettiren ve diğer geliştirici aktivitelerindeki puanlarına göre sıralanan ilk 1500 kişi bu yeni geliştirici cihazlarına sahip olacak. Ayrıca daha önce dağıtılan 7500 cihazdan bir tanesine sahip olanlar da değişim yapabilecek.

RIM, Asya’da 60 milyon aktif BBM müşterisinin bulunduğunu gururla paylaşırken bu iletişim platformunun kendi segmenti içinde en büyük ve en hızlı gelişen olduğunun da altını çizdi. Bakalım BlackBerry 10 cihazları platformun gelişimine ne gibi bir katkıda bulunacak, bunu 30 Ocakta gerçekleşecek lansmandan hemen sonra piyasaya sürülecek ilk BlackBerry 10 telefonlarıyla birlikte göreceğiz.

İlgili >> RIM (Twitter), CrackBerry, Dev Alpha C

İLGİLİ HABERLER